PNL, USR si Platforma Romania 100 critica intentia Guvernului de a suspenda contributiile la Pilonul II de pensie de la 1 iulie 2018 si pana la finalul anului. Informatia a fost confirmata duminica intr-un proiect de lege al Executivului, insa aceasta nu va fi pusa in aplicare, a sustinut ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu. Si fostul premier Dacian Ciolos a reactionat in scandalul pensiilor private, spunand ca PSD „se joaca cu nervii si cu pungile romanilor”.

"Am avut dreptate din nou! Dragnea si gasca lui de mincinosi desfiinteaza Pilonul II de pensii! Opresc contributia catre Pilonul II de pensii de la 1 iulie 2018! Vedeti de ce trebuie sa raspunda personal Dragnea si gasca lui de mincinosi?”, afirma Florin Citu, senator al Partidului National Liberal, potrivit Digi24.

„Generatiile care trebuie sa-si ia gandul de la pensie! Guvernul condamna generatiile actuale si viitoare la saracie la batranete. De asemenea, toti oamenii de afaceri din Romania se simt pacaliti si inselati de acest Guvern PSD-ALDE, dupa ce au trecut prin cele mai dure focuri ale iadului birocratiei cu transferul contributiilor de la angajator la angajat, iar nici la cinci luni distanta afla ca vor avea o noua contributie”, afirma Catalin Predoiu, deputat PNL.

USR: Ne iau singura sansa la a avea o pensie decenta si reala la batranete

„Guvernul ne ia banii din Pilonul II! Este clar cum vor face fata cheltuielilor sporite inconstient. Ne iau singura sansa la a avea o pensie decenta si reala la batranete. Si mai grav, ne iau singura speranta de a avea un sistem de pensii sustenabil. Aceasta este viziunea economica a domnului Valcov si a economistilor rosii de la BNR (Florin Georgescu si Liviu Voinea). O economie centrata pe stat, controlata de politicieni si functionari din ministere, din care ei sa poata lua cat pot de mult. Nimeni nu va mai fi independent intr-o astfel de economie pentru ca toti vom depinde de ei pentru orice”, declara Claudiu Nasui, deputat USR.

El afirma ca Pilonul II insemna independenta fata de partea politica, insemna o pensie asigurata, care nu depindea de cat stabilea statul „din pix”.

„Si sa nu credeti minciunile cu Pilonul II care merge prost sau cu comisioanele care sunt mari si administratorii care fac profit. Cele mai recente date oficiale arata un randament de 5,37%. Este foarte bine! Ca sa inteleaga toata lumea, pana acum acestor fonduri li s-au virat 35,7 miliarde de lei pe care ele, prin investitii bune, le-au crescut la 43,2 miliarde”, a explicat Nasui.

El subliniaza ca Pilonul II nu trebuie desfiintat, ci aparat pentru ca oamenii sa poata avea sansa la o pensie decenta.

Cristian Seidler (USR), apel catre PSD: Daca aveti o problema cu deficitul la pilonul 1, taiati pensiile speciale

Deputatul USR Cristian Seidler a criticat, luni dimineata, la Digi24, planul Guvernului de a scadea la 0 contributiile la Pilonul II de pensii. Insa, intr-o reactie pentru postul nostru de televiziune, Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, a sustinut ca propunerea a fost inclusa „din greseala”.

Deputatul Cristian Seidler nu crede ca propunerea de eliminare a contributiei la pilonul II de pensii a fost facuta „din greseala”.

„E un sir intreg de minciuni. Pe tema pilonului II de pensii, doamna Olguta Vasilescu a mai mintit in plenul Camerei Deputatilor, cand a spus ca nu s-a diminuat de la 1 ianuarie, prin involutia fiscala, contributia. Il corectez pe domnul Budai, ba da, a scazut. Si in valoare absoluta, recunoscut ulterior de Guvern printr-un document adoptat. Pentru a fi ramas la acelasi nivel, contributia trebuia sa ajunga la 4,25, dar e la 3,75”, a argumentat el.

„Mai pe romaneste, pentru toti cei care contribuie la pilonul II, de la 1 ianuarie Guvernul condus de PSD-ALDE le-a diminuat deja contributia cu 12%”, a adaugat Cristian Seidler.

„Asta este parerea dumneavoastra”, a intervenit deputatul PSD Marius Budai.

„Nu este parerea mea, este matematica de clasa a II-a, pe care o recunoaste chiar Guvernul”, i-a raspuns deputatul USR.

Cristian Seidler a mai spus ca „randamentul pilonului II de pensii din Romania este recunoscut international ca avand printre cele mai mari randamente din Europa”.

„Daca aveti o problema cu deficitul la pilonul 1 de pensii, uitati-va la pensii speciale. Si sa le abrogati si sa le taiati pe acelea. Nu bagati mana in viitorul economic al celor care astazi lucreaza si maine vor dori sa aiba o pensie decenta”, i s-a adresat deputatul USR colegului de la PSD.

„Domnule Budai, de ce nu votati abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor si sa redirectionati banii la pilonul 1? Raspundeti la asta, daca chiar exista o problema, pe care Comisia de Prognoza ba o rezolva, ba nu o rezolva”, a afirmat Cristian Seidler.

„La ce intrebare sa raspund? Stiti care sunt cheltuielile aici? Cati parlamentari au beneficiat de aceasta pensie si care este suma?”, a fost reactia lui Marius Budai.

Dacian Ciolos: "Iresponsabililor, nu mai cheltuiti ce nu aveti”

Fostul premier Dacian Ciolos afirma, intr-o postare pe Facebook, referindu-se la intentia Guvernului de a suspenda plata contributiilor la Pilonul ll, ca PSD „se joaca cu nervii si cu pungile romanilor”, scrie Digi24.

„PSD se joaca din nou cu nervii si cu pungile romanilor care contribuie la Pilonul II de pensii, dupa o metoda deja testata: lanseaza ideea unui proiect de lege care ar putea enerva contribuitorii, asumat de institutii ale statului (nu cel “paralel” ci cel condus de PSD) dupa care iese un membru marcant al aceluiasi partid de guvernamant care contrazice proiectul in cauza. actica asta au mai folosit-o. Este menita sa repartizeze tensiunea ce se poate acumula intinzand nervii in mai multe serii mici, pentru a nu rupe coarda in momentul in care masura chiar va fi luata”, scrie fostul premier.

In opinia sa, „din pacate pare tot mai clar faptul ca bugetul ajunge pe drojdii si e nevoie sa se deturneze conductele care alimenteaza bazinul de rezerva al cetatenilor (Pilonul II) spre bazinul curent al Guvernului care incepe sa sece”.

„Cam la asta se reduce “bunastarea” pesedista. Te faci stapan pe robinetele si conductele celor care produc si pui eticheta ta pe produsul final imbuteliat si distribuit ca fiind al tau. Iresponsabililor, nu mai cheltuiti ce nu aveti, nu va mai jucati cu banii cetatenilor!”, este concluzia lui Dacian Ciolos.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri