Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, apreciaza ca o legatura cu romanii, "oriunde s-ar afla ei", este esentiala si se adreseaza romanilor din afara granitelor, de Ziua Romanilor de Pretutindeni, potrivit Agerpres.

"Cu prilejul Zilei Romanilor de Pretutindeni transmit salutul meu calduros tuturor romanilor care traiesc in afara granitelor tarii. Este o zi speciala pentru fiecare roman, oriunde s-ar afla. Romanii de pretutindeni, fie ei apartinand comunitatilor traditionale sau fie cei plecati de curand, ori de zeci de ani, fie ca traiesc in directa vecinatate a Romaniei sau la mii de kilometri de tara sunt parte integranta a poporului roman", spune seful diplomatiei romane intr-un mesaj video transmis Agerpres de catre MAE.

In context, Melescanu apreciaza ca "este esential sa mentinem vie si puternica legatura cu toti romanii oriunde s-ar afla ei".

"Sa nu uitam ca fiecare dintre noi, atunci cand ne aflam peste hotare, suntem un ambasador al Romaniei, un vector de promovare a imaginii Romaniei in lume si suntem mandri de fiecare roman care ne face cinste in lume. Ziua Romanilor de Pretutindeni reprezinta cel mai potrivit prilej sa ne amintim, sa pretuim impreuna valorile noastre comune - limba romana, traditiile, simbolurile noastre nationale", apreciaza ministrul.

El adauga ca "Ministerul Afacerilor Externe va continua sa contribuie la promovarea cu prioritate a valorilor identitare romanesti in afara granitelor si sa faca demersuri sustinute pentru a veni in sprijinul romanilor de pretutindeni".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri