Andrei Nastase, liderul partidului Platforma Demnitate si Adevar (PPDA, dreapta extraparlamentara proeuropeana), a obtinut aproximativ 52,57% din voturi in turul doi de scrutin pentru functia de primar al municipiului Chisinau, in timp ce candidatul socialistilor (stanga prorusa), Ion Ceban, a acumulat 47,43% de sufragii, potrivit rezultatelor preliminare anuntate de Comisia Electorala Centrala duminica seara, noteaza Radio Chisinau, potrivit Agerpres.

Andrei Nastase a acumulat aproape 129.000 de voturi, din cele peste 246.000 valabil exprimate, la o diferenta de aproape 13.000 fata de contracandidatul sau Ion Ceban.

Intr-o conferinta de presa, la care au fost prezenti membri ai echipei sale de campanie, dar si reprezentanti ai Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), al Maiei Sandu, si Partidului Liberal Democrat (PLDM) - doua dintre formatiunile care l-au sprijinit - Nastase a mentionat importanta acestei sustineri pentru victoria obtinuta si a accentuat necesitatea colaborarii si pe viitor, in special la alegerile parlamentare de la sfarsitul anului.

Ion Ceban l-a felicitat pe Andrei Nastase pentru victoria obtinuta la alegerile de duminica. In cadrul unui briefing, el a calificat votul ca fiind unul politic si geopolitic si nu a exclus ca va candida din nou la alegerile locale din 2019.

Alegerile anticipate pentru functia de primar al Chisinaului au avut loc dupa ce fostul edil, liberalul Dorin Chirtoaca, a demisionat in luna februarie, ca urmare a unui dosar de coruptie, pe care el l-a denuntat ca fiind orchestrat de putere. Noul primar isi va exercita mandatul aproximativ un an, pana la alegerile locale din 2019.

Sursa foto: Agerpres Foto / Alex Micsik

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri