Primarul Capitalei anunta ca 400.000 de persoane vor participa la mitingul PSD-ALDE

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca aproximativ 400.000 de persoane vor participa, sambata seara, la mitingul PSD - ALDE.

"Am avut ieri comandament pentru organizarea celor 15 evenimente care au fost aprobate. (...) Azi dimineata am avut, din nou, o sedinta operativa. (...) Nu sunt probleme deosebite. (...) Dupa semnarea celor 15 protocoale si dupa informatiile primite ulterior de la organizatori, vom avea astazi circa jumatate de milion de persoane in Bucuresti, pe strazi, care participa la diferitele evenimente - (...) circa 400.000 de persoane doar la mitingul PSD - ALDE din Piata Victoriei (...) si bulevardele adiacente, iar circa 100.000 de persoane la celelalte evenimente care au fost aprobate", a declarat Firea, la Antena 3, conform Agerpres.ro.

Intrebata daca a discutat cu reprezentantii Ambasadei SUA in Romania inainte ca misiunea diplomatica sa emita o Alerta cu privire la demonstratiile care au loc sambata in Bucuresti, Firea a raspuns: "Nu cred ca doar Ambasada Statelor Unite a emis o astfel de avertizare (...), cred ca toate misiunile diplomatice si este normal. (...) Dar nu cred ca in Bucuresti se va intampla altceva fata de orice capitala europeana si anume toate cele 15 evenimente sa se desfasoare conform angajamentelor pe care si le-au luat organizatorii".

Totodata, primarul general a facut un apel la cetateni ca, pe parcursul acestor evenimente, sa respecte legea si sa dea dovada "de foarte multa civilizatie, de calm si de buna crestere".

"Sa dovedim ca si in Bucuresti, ca in oricare capitala din lume, se pot organiza evenimente (...) fara a exista incidente. Daca sunt provocari, ele sa fie diminuate ca si impact. (...) Asa cum este dreptul fiecaruia sa ia o aprobare legala si sa aiba o forma de manifestare sau de protest, asa mi s-ar parea normal ca cei care au ocupat ilegal, anterior, Piata Victoriei si acum inteleg ca incearca sa creeze niste evenimente neplacute, total ilegale, sa inteleaga faptul ca nimeni nu este mai presus de lege, nimeni nu are nicio protectie de nicaieri", a aratat Firea.

Citeste si:
COVID-19 | Firea promite câte 1.000 de euro pentru cei care vor...
Gabriela Firea promite...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Ea a mai spus ca va participa la mitingul PSD - ALDE alaturi de colegii sai, insa nu ii va aduce in Piata Victoriei si pe copiii sai. "Este un miting la care ar fi destul de periculos, avand in vedere numarul mare (de participanti - n.r). (...) Sunt alte tipuri de evenimente la care pot sa participe copiii, (...) nicidecum evenimente in care sunt transmise mesaje politice", a sustinut Gabriela Firea.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri