Deputatul PSD Florin Iordache, seful Comisiei speciale din Parlament pentru legile justitiei, a comentat declaratiile presedintelui Klaus Iohannis privind decizia Curtii Constitutionale in cazul revocarii sefei DNA, scrie .

„Inteleg ca citeste mai greu sau se lamureste mai greu. Deciziile CCR sunt de imediata aplicare. Nu e nimic nou in chestiunea ca anumite decizii ne plac sau nu ne plac. Daca se lamureste mai greu, e optiunea lui. Ce e foarte important e ca decizia CCR trebuie aplicata. Lupta anticoruptie nu sta intr-un om, trebuie sa continue si in niciun caz - am inteles de la dvs - aceste modificari amputeza cumva puterea presedintelui. Nu. Sunt niste modificari legislative, normale, corecte”, a spus Florin Iordache, care a precizat ca nu a urmarit declaratiile sefului statului.

„E dreptul Parlamentului de a modifica legile unde considera”, a adaugat el.

Intrebat in legatura cu declaratia presedintelui ca motivarea CCR aduce mai multe intrebari decat clarificari, inclusiv intrebarea daca procurorii mai sunt independenti, Iordache a raspuns: „Bineinteles ca da. Independenta procurorilor e stabilita foarte clar in lege si Constitutie. Legea 303 spune ca procurorii sunt independenti. In Constitutie se spune ca sunt sub autoritatea ministrului Justitiei. In cazul procurorilor, comparativ cu judecatorii, exista o subordonare ierarhica, un control ierarhic. Si pana acum a existat. Nu e nimic nou din ce a spus CCR. Ce cred ca il nemultumeste pe presedinte e ca a constatat CCR un conflict intre demersul perfect legal al ministrului Justitiei si finalitatea acestui demers clar. Presedintele putea discuta de legalitatea demersului, nu de oportunitate. Aici nu alegem daca ne place sau nu. Daca demersul a fost legal si pe legalitate, pe legea 303, acolo se precizeaza foarte clar cum are loc numirea si revocarea. Presedintele putea controla legalitatea, nu oportunitatea”.

„Presedintele se intreaba cam multe. O sa ma vad si eu cu Comisia de la Venetia. Am facut un demers foarte transparent in Parlament. Avem legi pe care, ii plac sau nu presedintelui, dupa ce au trecut controlul de constitutionalitate, trebuie promulgate si viata merge inainte. Va multumesc si ne mai auzim”, a mai spus Florin Iordache, la Digi24.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, dupa ce a anuntat ca a citit o prima data motivarea CCR in privinta revocarii sefei DNA, ca decizia „vine exact in linia PSD care incearca sa amputeze puterea presedintelui”. „Se pune intrebarea daca procurorii mai sunt independenti”, a adaugat seful statului. El a spus ca motivarea aduce mai multe intrebari decat clarificari si ca PSD „incearca sa amputeze puterile presedintelui”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri