Codul penal urmeaza sa intre saptamana viitoare in dezbaterea comisiei speciale condusa de deputatul PSD Florin Iordache, au declarat pentru G4Media.ro surse parlamentare.

Cel mai important articol care urmeaza sa fie modificat este cel care incrimineaza abuzul in serviciu, infractiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat joi, in prima instanta, la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare.

PSD a propus cea mai radicala revizuire a acestei infractiuni: impunerea unui prag de 200.000 de euro si scaderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cat este in prezent, la 1 – 5 ani. Prejudiciul calculat de procurori in dosarul in care Liviu Dragnea a fost condamnat joi este de 108.000 lei.

In cazul impunerii unui prag mai mare de 108.000 lei pentru abuzul in serviciu, Liviu Dragnea scapa automat de acuzatii si, implicit, si de condamnarea de 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare, deoarece va beneficia de legea penala mai favorabila.

Astfel, in amendamentul depus de parlamentarii PSD la articolul 297 din Codul penal, cel care defineste abuzul in serviciu, se propune ca termenul “defectuos” sa fie inlocuit cu formula “prin incalcarea legii”, iar “prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice” sa devina “prin aceasta cauzeaza o paguba materiala mai mare de 200.000 de euro unei persoane fizice sau unei persoane juridice”. De asemenea, limitele pedepsei sunt modificate, durata acesteia putand fi de la 1 la 5 ani.

Citeste si:
Dragnea forteaza iar iesirea din inchisoare
Dragnea forteaza iar iesirea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »



Citeste si
Instanta va pronunta sentinta lui Liviu Dragnea peste o saptamana
Setari Cookie-uri