Deputatul PSD Eugen Nicolicea a depus miercuri o propunere de modificare a Regulamentului prin care deputatii cu abateri disciplinare ar putea fi suspendati de la activitatile parlamentare intre doua si treizeci de zile lucratoare. Propunerea a fost semnalata de mai multi parlamentari USR, care acuza faptul ca cei din coalitie isi doresc sa "scoata USR din Parlament".

Propunerea lui Eugen Nicolicea vine pe fondul nemultumirilor celor din PSD fata de USR, partid care a reusit deseori sa intrerupa sedintele Parlamentului in care coalitia dezbatea si vota propuneri cu impact negativ asupra justitiei, scrie G4Media.

Proiectul in cauza adauga doua noi abateri disciplinare parlamentare cu impact notabil:

  • Perturbarea activitatii parlamentare prin nerespectarea normelor de conduita, de curtoazie si de disciplina parlamentara
  • Blocarea activitatii parlamentare.

De asemenea, Nicolicea vrea sa adauge in regulament o noua sanctiune pentru abaterile de la regulament:

  • Fara a aduce atingere dreptului de vot in sedinta de plen si sub rezerva respectarii stricte a regulilor de conduita, suspendarea temporara a participarii deputatului la o parte sau la toate activitatile Parlamentului pentru o perioada cuprinsa intre doua si treizeci de zile lucratoare.

Suspendarea unui deputat ar urma sa fie decisa in plen, prin votul deputatilor.

EXCLUSIV: Ce masuri ia USR,...
Citeste si: EXCLUSIV: Ce masuri ia USR, EFECTIV, pentru stoparea "tancului" PSD

Propunerea lui Eugen Nicolicea urmeaza sa fie dezbatuta si supusa la vot.

"Vor sa scoata USR din Parlament"

Deputatul USR Adrian-Claudiu Prisnel este unul dintre cei care au semnalat existenta acestei propuneri pe masa plenului.

"Abuz incalificabil. PSD pregateste modificarea regulamentului intern al Camerei Deputatilor, astfel incat parlamentarii USR sa nu mai poata participa la sedintele de plen si ale Comisiilor. Vor sa scoata USR din Parlament.", a tinut sa scrie acesta pe Facebook.

Si Claudiu Nasui a atras atentia asupra acestui nou regulament care urmeaza sa fie votat

Dan Barna: USR va adera la...
Citeste si: Dan Barna: USR va adera la partidul liberal european ALDE

"Noutati din sedinta biroului permanent. PSD vrea sa ne scoata fizic din sala! Priviti ce a pus domnul Eugen Nicolicea pe ordinea de zi de azi. Deputatii sa poata fi inlaturati fizic de catre fortele de ordine din plenul parlamentului".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
PNL forteaza revocarea lui Dragnea, Iordache suspenda sedinta