Romanii sunt in continuare dezinteresati de alegeri, arata un sondaj Sociopol, facut public miercuri. Potrivit acestuia, daca ar avea loc alegeri duminica viitoare, doar 30% dintre romani ar fi interesati sa mearga la urne, iar 41% ar alege Partidul Social Democrat. Sociopol este coordonat de Mirel Palada, devenit “faimos” dupa ce a agresat in studio-ul B1 TV pe senatorul USR Mihai Gotiu.

Studiul arata ca recenta condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, este vazuta de catre romani drept o ”executie a sistemului statului paralel” – 45%.

In cercetare este evidentiat faptul ca la capitoul incredere in personalitatile publice, presedintele Klaus Iohannis este depasit de primarul Bucurestiului, Gabriela Firea – 25%, fata de 24%. Lista de personalitati este condusa de catre Raed Arafat in care au incredere jumatate dintre romani. Liviu Dragnea este depasit in sondaj de Tariceanu, seful PSD situandu-se pe locul 6, o pozitie sub seful Senatului.

Legat de votul politic, doar 30% dintre romani ar fi interesati de alegeri, daca s-ar organiza intr-o saptamana, iar dintre acestia 41% ar vota PSD. PNL este al doilea partid ca si numar de sustinatori in sondaj – 20%, in timp ce ALDE ar obtine 12%. Cu toate acestea, sondajul arata ca peste 70% dintre romani sunt convinsi ca tara se indreapta intr-o directie gresita.

Perioada de culegere a datelor a fost intre 22 si 25 iunie 2018, eroarea maxima de esantionare, la un nivel de incredere de 95% este de +/- 3,3%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revista prese: PSD a scazut in intentia de vot a romanilor