Sondaj Avangarde: 6 din 10 români cred că după alegeri România va intra în carantină

60% dintre români cred că după alegerile din 6 decembrie România va intra în carantină, în vreme ce doar 13% nu sunt de părere că vom avea un nou lockdown, potrivit unul sondaj Avangarde realizat în perioada 15-17 noiembrie. 27% dintre cei intervievați au spus că nu știu sau nu răspund la întrebare, scrie HotNews.ro.

Peste jumătate dintre respondenți (54%) spun că nu ar accepta o carantină precum cea instituită la începutul anului, în timpul perioadei de urgență, o astfel de măsură fiind susținută de 34%.

Chiar dacă peste trei sferturi dintre cei chestionați (76%) sunt convinși că noul coronavirus există, doar 30% spun că s-ar vaccina cu siguranță după apariția pe piață a unui vaccin antiCOVID-19, în vreme ce 36% au declarat că o vor face după o perioadă în care se vor convinge că cei cărora li s-a administrat serul nu pățesc nimic.

25% dintre cei intervievați spun că nu se vor vaccina, fie pentru că nu cred în eficiența vaccinului (72%), fie pentru că nu cred în general în vaccinare (24%).

Citeste si:
Carantina, prelungită în Alba Iulia pentru șapte zile
Carantina, prelungită în Alba...
Sursa foto: Vlad Ispas / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri