Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa la scurt timp dupa adoptarea in Camera Deputatilor, for decisiv, a modificarilor in ceea ce priveste Codul Penal. Seful statului a subliniat ca, in scurt timp, "PSD a reusit sa distruga demnitatea actului de legiferare", mentionand faptul ca va ataca acest act normativ la Curtea Constitutionala a Romaniei.

Presedintele Iohannis a anuntat ca va ataca la CCR Codul Penal. De asemenea, acesta a declarat ca si Codul de Procedura Penala este in pregatire pentru a fi contestat la Curtea Constitutionala.

In plus, Iohannis a catalogat modificarile ca fiind "inutile, toxice si daunatoare" si considera ca PSD a reusit "in scurt timp sa distruga demnitatea actului de legiferare".

Cele mai importante declaratii ale lui Klaus Iohannis:

Doresc sa comentez pe scurt acest eveniment absolut revoltator.

Este inadmisibil cum a transformat PSD-ul procedurile parlamentare. Ce vedem e dictatura majoritatii, profund daunatoare democratiei.

PSD a trecut in timp record Codul Penal in Parlament, cu un simulacru de dezbatere. PSD a reusit in scurt timp sa distruga demnitatea actului de legiferare, sa transforme dezbaterile din Parlament intr-o dezbatere lipsita de transparenta, cu un rezultat previzibil: se trece cu tavalugul peste argumentatia Opozitiei.

Despre Continutul Codului Penal modificat voi avea o prezentare mai lunga cand voi contesta la CCR acest act normativ.

E bine de stiut ca si Codul de Procedura Penala e in pregatire pentru a fi contestat la CCR.

Modificarile sunt fie inutile, fie toxice sau daunatoare si voi folosi toate instrumentele constitutionale pentru a le contesta.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri