Camera Deputatilor a votat joi proiectul de lege de modificare a Codului Rutier care obliga politistii rutieri sa foloseasca radarele doar pe masini inscriptionate si in locuri semnalate cu panouri rutiere afisate inainte cu 500-1000 de metri inainte in localitate si 2 - 4 km in afara localitatii, scrie Hotnews.ro.

Totodata, dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de masina de politie.

Ce prevede exact acest amendament UDMR plus PNL:

"In cazul utilizarii dispozitivelor radar instalate pe autovehicule stationare sau pe suportii amenajarilor rutiere, ori a utilizarii dispozitivelor radar tip pistol, este obligatorie presemnalizarea prezentei acestora in zona drumului public prin panouri de atentionare, postate mai inainte pe snesul de mers, cu minimum 500 de m in localitate si cu minimum 2000 m in afara localitatii, dar nu mai mult de 1000 m in localitate si 4000 m in afara localitatii fata de radar."

Proiecul de lege merge acum la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

Citeste si:
Iohannis a sesizat CCR pe legea care vizeaza radarele Politiei
Klaus Iohannis a sesizat CCR...

Organizatia independenta ETSC, cu sediul la Bruxelles, a criticat proiectul de lege care schimba modul in care radarele vor fi instalate si semnalizate, avertizand ca respectarea limitelor legale de viteza va fi foarte dificil de verificat.

Deputatul USR Catalin Drula, membru in Comisia de Transporturi, declara, dupa ce comisiile au adoptat raportul cu aceste moificari, ca forma este una „oribila” care face practic imposibila aplicarea Codului Rutier in ce priveste viteza. „Dupa promulgare, va fi liber la calcat pedala. (...) este pur si simplu o oroare!”.

Proiectul de lege initiat la baza de deputatul PNL Florin Roman prevedea ca masinile de politie cu radar trebuie sa fie inscriptionate cu insemnele Politiei Romane si sa fie pozitionate vizbil. Guvernul anuntase anterior ca nu sustine proiectul de lege.

Citeste si:
Politistii ii scriu lui Iohannis: "Sa nu promulgati aceasta lege"
Scrisoare deschisa catre...

Sursa foto: Simion Mechno / Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Radarele sunt interzise in masinile care nu au inscrisurile Politiei