Comisia de la Venetia va face publica opinia privind modificarea Codului Penal si Codului de Procedura Penala pe 19 octombrie, a declarat joi pentru G4Media.ro purtatorul de cuvant al Consiliului Europei. Tot astazi, secretarul general al Consiliului Europei a cerut public Romaniei sa astepte opinia Comisiei de la Venetia inainte de a schimba Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

Purtatorul de cuvant al Consiliului Europei, Daniel Holtgen, a mai aratat pentru G4Media.ro ca opinia Comisiei de la Venetia a fost ceruta de Adunarea Parlamentara a Consiliui Europei pe 28 iunie, iar opinia este programata pe 19 octombrie.

”Impreuna cu recomandarile GRECO (Grupul de state impotriva coruptiei – o institutie a Consilului Europei – n.red.) opinia Comisiei de la Venetia are ca scop gasirea celor mai bune solutii pentru a rezolva chestiunile ridicate de proiectele de amendamente, in concordanta cu standardele europene si cu angajamentele Romaniei”, se arata in declaratia remisa G4Media.ro.

Reamintim ca PSD si ALDE au trecut prin Parlament in doar 48 de ore modificarile la Codul Penal, modificari care ii scapa de dosarele penale pe Liviu Dragnea si alti politicieni. Dezbaterile parlamentare au fost practic inexistente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Rovana Plumb, respinsa de PE. Nu mai poate fi comisar european