Laura Codruta Kovesi a anuntat ca de astazi nu mai lucreaza in Directia Nationala Anticoruptie (DNA), ca urmare a semnarii decretului de revocare din functie de catre presedintele Klaus Iohannis. Aceasta spune, insa, ca ramane procuror.

“Mandatul meu inceteaza astazi. Am fost timp de 5 ani seful DNA, iar un raport al activitatii mele va fi facut public in cel mai scurt timp. (...) Am luat act de semnarea decretului de revocare de catre presedintele Romaniei. Incepand de astazi nu voi mai lucra in DNA. Voi ramane procuror”, a declarat Kovesi.

Ea a tinut sa reaminteasca faptul ca procedura de revocare nu a intrunit conditiile prevazute de lege, ca CSM a dat aviz negativ si ca a dovedit ca o parte din motivele invocate de Ministrul Justitiei sunt nereale, iar unele sunt neintemeiate.

In acelasi timp, Kovesi sustine ca decretul de revocare emis de presedintele Romaniei lasa un mare semn de intrebare cu privire la statutul procurorilor.

“Motivarea deciziei CCR sugereaza ca procurorii ar putea fi, in viitor, subordonati ministrului Justitiei. De aceea, cred ca o clarificare ramane necesara”, a mai spus Kovesi.

Aceasta a precizat ca “episodul de astazi nu este o infrangere”, iar modul in care parlamentarii modifica legslatia penala arata ca “vor protectie”.

Procurorul sef al DNA a incheiat cu mesajul catre cetateni “coruptia poate fi invinsa! Nu abandonati!”

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri