Liderul PSD forteaza din nou adoptarea unei ordonante de urgenta pentru amnistie si gratiere, dar la acest moment premierul Viorica Dancila se opune si a amenintat chiar cu demisia, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Nu este prima data cand Dragnea preseaza pentru OUG pe amnistie si gratiere dupa ce in februarie 2017 a incercat fara succes sa-l convinga pe fostul premier, Sorin Grindeanu, sa o adopte. Dragnea a revenit la solutia OUG dupa condamnarea sa la inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive si a dat semnale publice explicite in favoarea unei ordonante de urgenta.

Liviu Dragnea mai are insa la dispozitie doar cateva zile. Guvernul poate adopta OUG doar pe durata sesiunii extraordinare parlamentare, adica cel tarziu pana joi, 19 iulie, cand este ultima zi a sesiunii extraordinare, data stabilita prin hotarari ale conducerilor celor doua camere.

In cazul in care Guvernul doreste totusi sa adopte o Ordonanta de Urgenta in afara sesiunii parlamentare extraordinare, Senatul si Camera Deputatilor trebuie convocate de urgenta in termen de cinci zile. Altfel, OUG-ul nu intra in vigoare. Potrivit informatiilor G4Media.ro, parlamentarilor PSD li s-a transmis sa ramana conectati la telefon mobil pe perioada vacantei, in eventualitatea convocarii unei noi sesiuni extraordinare.

Pentru liderul PSD, avantajul unei OUG pe amnistie si gratiere este ca nu mai trebuie sa astepte modificarile la Codul Penal, nici dezincriminarea abuzului in serviciu. Daca OUG privind amnistia si gratierea intra in vigoare fie si pentru o singura zi, inceteaza toate procesele si se claseaza toate anchetele in curs care vizeaza infractiunile iertate prin amnistiere. De altfel, potrivit informatiilor G4Media.ro, OUG-ul nu ar viza si Codul Penal.

Potrivit informatiilor G4Media, nici premierul Dancila, dar nici ministrul justitiei, Tudorel Toader nu ar fi de acord cu adoptarea unei OUG pe amnistie si gratiere. Din acest motiv, Liviu Dragnea si PSD cauta solutii pentru ca ordonanta sa poata fi semnata. Unul dintre motivele pentru care premierul Viorica Dancila nu doreste sa semneze ar fi teama de o ancheta penala, avand in vedere ca, nefiind parlamentar, nu este aparata de imunitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri