New York Times a dedicat un articol unei operatiuni de lobby prin care mai multi lideri din intreaga lume au fost invitati la ceremonia de investire a lui Donald Trump. Printre beneficiari este amintit si Liviu Dragnea, scrie Ziare.com. Later edit: Ce spune Liviu Dragnea despre datele din articol.

Later edit: Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, dupa sedinta Biroului Permanent al partidului, ca deplasarea lui in Statele Unite nu are nicio legatura cu Elliot Brody, un agent de lobby apropiat de Donald Trump.

"Altcineva a fost. Deplasarea mea in SUA nu are legatura cu acele contracte", a afirmat Liviu Dragnea, sugerand ca persoana la care face referire este un ministru.

Jurnalistii l-au intrebat pe liderul PSD daca este vorba despre un ministru din actualul Guvern, insa el a refuzat sa dea un raspuns.

Potrivit articolului New York Times, Liviu Dragnea ar fi fost unul dintre beneficiarii acestei operatiuni conduse de Elliot Brody, un om de afaceri care a fost acuzat in 2009 de devalizarea unui fond de pensii. Acesta si-a recunoscut vina in fata judecatorilor, a semnat o intelegere de colaborare cu procurorii si a platit 18 milioane de dolari pentru a evita executarea pedepsei cu inchisoarea.

Legatura Liviu Dragnea - Elliot Brody

In plus, Elliot Brody a mizat inca de la inceputul campaniei pe Donald Trump, fiind unul dintre primii oameni de afaceri care a donat sume importante pentru campania electorala a acestuia, in perioada in care viitorul presedinte era creditat cu destul de putine sanse de victorie.

De asemenea, Elliot Brody este proprietarul companiei de comercializare a armelor si sistemelor de aparare Circinius, iar clientii acestei companii au fost informati ca pot ajunge sa se intalneasca cu presedintele Donald Trump.

Liviu Dragnea este unul dintre beneficiarii acestui sistem pus la punct de omul de afaceri, cotidianul american referindu-se la presedintele PSD ca fiind "parlamentar acuzat de coruptie care a postat imagini pe contul sau de Facebook de la intalnirea cu Donald Trump". In articol este un link care duce la celebrele poze in care Liviu Dragnea da mana cu presedintele SUA, intr-un restaurant, cu ocazia evenimentelor legate de inaugurarea mandatului de presedinte al lui Donald Trump.

Intr-una din imagini in partea din dreapta a acesteia, asezat la masa, se afla chiar Elliot Brody, care priveste zambitor spre masa presedintelui american.

Alaturi de liderul PSD, de serviciile de lobby ale lui Elliot Brody au beneficiat un fost un lider politic din Congo, acuzat de deturnarea fondurilor publice, un politician din Angola si multi alti clienti ai companiei Circinius care doreau sa se laude ca au intrat in contact cu presedintele SUA, conform articolului publicat de New York Times.

Compania Circinius are o promisiune ferma pentru contracte cu Guvernul Romaniei in schimbul serviciilor oferite lui Liviu Dragnea: "Circinus e pe cale sa primeasca mai multe contracte din Romania, au spus persoane apropiate domnului Brody. Firma a incheiat luna trecuta o intelegere cu o companie de aparare detinuta de guvernul roman, care pare sa-i ofere accesul la contracte evaluate la peste 200 milioane de dolari, potrivit mass-media romanesti si persoanelor familiarizate cu procesul de contractare", scrie New York Times.

Exista un contract cu Circinius?

"Acordul de cooperare Romarm-Circinus nu este un contract. Acordul Romarm-Circinus este o intelegere prealabila intre parti, care nu presupune o procedura de selectie/licitatie si nu contine clauze financiare. In consecinta, este vorba despre un parteneriat care vizeaza, in principiu, colaborarea industriala pentru dezvoltarea unor produse si solutii in domeniul informatiilor si tehnologiilor de securitate, atat pentru beneficiari interni, cat si externi", au declarat reprezentantii Ministerului Economiei pentru Ziare.com acum doua saptamani.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri