Procurorii americani investigheaza ceremonia de investire a lui Donald Trump

Procurorii federali americani au trimis o citatie Comitetului inaugural al presedintelui Donald Trump in care solicita documente, in urma unor relatari din 2018 conform carora anchetatorii verificau ipoteza ca donatorii sa fi beneficiat de favoruri politice, au relatat media americane, citate marti de dpa si Reuters.

''Tocmai am primit o citatie pentru documente. Desi inca analizam citatia, intentia noastra este de a coopera cu anchetatorii'', a declarat un purtator de cuvant al comitetului.

Cotidianele Wall Street Journal si The New York Times au citat declaratia unui avocat care lucreaza pentru comitetul respectiv conform careia a fost primita o citatie in acest sens, scrie Agerpres.

Biroul districtual Manhattan al Procuraturii federale au cerut toate documentele referitoare la donatorii comitetului, precum si toate actele privind tichetele si oportunitatile foto pe care donatorii le-au primit in schimbul contributiilor lor.

De asemenea, in citatie se solicita inregistrarile donatiilor ''facute de cetateni straini sau in numele acestora, printre care orice comunicare cu privire la sau legata de posibilitatea unor donatii facute de cetateni straini'', potrivit Wall Street Journal.

Citeste si:
Lista celor 22 de procurori europeni a fost finalizată. Cine...
Lista celor 22 de procurori...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Publicatia a relatat in decembrie ca procurorii federali au lansat o ancheta penala privind comitetul respectiv, care a strans 107 milioane de dolari pentru ceremonia de inaugurare a presedintelui Donald Trump, in ianuarie 2017.

Dragnea, prezent la ceremonie

In mod oficial, doar ambasadorii acreditati la Washington sunt invitati sa isi reprezinte statele la ceremonia de preluare a mandatului de catre presedintele SUA, insa oricine poate participa atat timp cat cumpara un bilet, al carui pret variaza intre 25.000 si un milion de dolari. La vremea respectiva, unul dintre cele mai scumpe bilete a fost pentru o cina la care a participat si Donald Trump, scrie Digi24.

Pretul pentru acest bilet variaza intre 500.000 si un milion de dolari. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a publicat pe Facebook mai multe imagini in care spunea ca a avut „onoarea” de a lua cina intr-un cadru restrans alaturi de presedintele ales Donald Trump.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19 a ajuns la 19 milioane de cazuri în întreaga lume
Bilanțul Covid-19 a ajuns la...
Sursa foto: JStone / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri