Ultimii ani au cunoscut 'un elan remarcabil' in relatia cu Franta, parteneriatul strategic al Romaniei cu aceasta tara urmand sa fie aprofundat, a declarat presedintele Klaus Iohannis, sambata, la receptia de 14 Iulie, de la Bucuresti, scrie Agerpres.

"De 10 ani exista intre tarile noastre un Parteneriat Strategic solid in toate domeniile, pe care ne dorim sa-l aprofundam si, in acelasi timp, sa-i dam mai multa concretete", a spus seful statului, care a amintit ca i-a primit, la Palatul Cotroceni, atat pe Francois Hollande, cat si pe actualul presedinte francez Emmanuel Macron.

"Prietenia Romania- Franta este speciala si datorita celor doua comunitati deja traditionale care actioneaza ca adevarati ambasadori in viata de zi cu zi", a mai spus Iohannis.

Seful statului a vorbit despre aportul romanilor la societatea franceza. "Comunitatea romana din Franta a demonstrat ca este un contribuitor important la dinamica economica si sociala a societatii franceze, iar comunitatea franceza din Romania, si multi dintre ei se afla astazi aici, si ma bucura acest lucru, este o comunitate vivace, activa in mediul economic si nu numai", a punctat el.

Iohannis a vorbit despre unul dintre conceptele viziunii franceze - fraternitatea. "Sunt convins ca doar unindu-ne fortele, in spiritul fraternitatii noastre istorice, Romania si Franta vor contribui, ca doua ancore de stabilitate la un capat si celalalt al Uniunii Europene, la reusita relansarii proiectului unei Uniuni mai puternice", a spus el.

De asemenea, seful statului a facut referire si la Sezonul Romania - Franta, ce va incepe la finalul anului. "Fara a neglija trecutul, Sezonul este orientat catre viitor si urmareste sa puna in lumina un destin comun, intr-o Europa pe care impreuna, Romania si Franta, ne-o dorim mai puternica", a afirmat presedintele.

El a subliniat ca, dincolo de semnificatiile istorice pentru Franta, 14 Iulie "a devenit si o sarbatoare a valorilor democratice care ne unesc: atasamentul fata de idealul de libertate, determinarea de a lupta pentru ca fiecare cetatean sa poata reusi in viata si in societate - ceea ce numim egalitate - si convingerea ca nimeni nu trebuie lasat in voia sortii, si anume fraternitatea".

Dupa discursul oficial, seful statului a urat, in franceza, succes echipei Frantei in finala Campionatului Mondial de fotbal de duminica.

La receptia de sambata, de la Ambasada Frantei la Bucuresti, au fost prezenti si membri ai corpului diplomatic, ai Guvernului, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, seful DIICOT, Daniel Horodniceanu, precum si fostul procuror-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri