Presedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dancila, maine, la Palatul Cotroceni, scrie Administratia Prezidentiala. Intalnirea are loc pe fondul discutiilor din coalitia de guvernare pe tema unei OUG pentru amnistie si gratiere.

In acelasi timp, surse guvernamentale, citate de G4Media.ro, arata ca "o noua sedinta de guvern este programata pentru joi".

Presedintele a invitat-o pe Viorica Dancila pentru discutii care ar fi trebuit sa aiba loc azi, inaintea sedintei de Guvern. Cu toate ca premierul nu a refuzat invitatia, Dancila a decis ca intalnirea sa aiba loc miercuri.

In acelasi timp, presa vorbeste de o noua sedinta de Guvern, in cursul zilei de joi, data la care expira si actuala sesiune parlamentara extraordinara. Nu este clar ce contine ordinea de zi si de ce actele normative nu pot fi aprobate in sedinta de marti.

Guvernul se reuneste in sedinta azi in mod neobisnuit de la ora 14.00, pe fondul informatiilor referitoare la dorinta liderului PSD, Liviu Dragnea, de a forta adoptarea unei OUG privind amnistia si gratierea. Dragnea a negat luni seara la Digi24 ca ar exista un astfel de proiect, insa potrivit surselor G4Media.ro liderul PSD a trebuit sa bata in retragere din cauza opozitiei ALDE.

Darius Valcov, consilier al premierului Viorica Dancila si unul dintre apropiatii lui Dragnea, a declarat luni seara la Antena 3 ca ”un moment zero in anul Centenar ar fi un moment bun pentru toata lumea”. ”Depinde de primul ministru”, a adaugat Valcov.

Potrivit G4Media, problema PSD era, luni dupa-amiaza, cine va semna documentul in caz ca Tudorel Toader refuza, avand in vedere ca secretarul de stat Mariana Mot ar fi intrat in concediu. Ultimele informatii arata ca nici unul din ceilalti trei secretari de stat de la Ministerul Justitiei nu a vrut sa-si asume semnarea acestei OUG, la fel ca si ministrul Tudorel Toader, ceea ce l-a determinat pe liderul PSD sa se replieze.

Guvernul poate adopta OUG doar pe durata sesiunii extraordinare parlamentare, adica cel tarziu pana joi, 19 iulie, cand este ultima zi a sesiunii extraordinare, data stabilita prin hotarari ale conducerilor celor doua camere.

In cazul in care Guvernul doreste totusi sa adopte o Ordonanta de Urgenta in afara sesiunii parlamentare extraordinare, Senatul si Camera Deputatilor trebuie convocate de urgenta in termen de cinci zile. Altfel, OUG-ul nu intra in vigoare.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri