Presedintele Partidului Miscarea Populara, deputatul Eugen Tomac, a solicitat, duminica, demisia ministrului Culturii, George Ivascu, si a ministrului Agriculturii, Petre Daea, potrivit Agerpres.

"Cei doi ministri din Cabinetul Dancila nu mai pot ramane in functie nicio clipa, iar orice zi care se scurge si acesti oameni raman in Guvernul Romaniei produce prejudicii grave atat statului roman, cat si Guvernului pe care il conduce doamna Dancila", a declarat Eugen Tomac intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca a solicitat Guvernului, respectiv Ministerului Culturii, inca din 27 martie, sa prezinte un calendar al activitatilor pe care Executivul le va desfasura cu prilejul Centenarului.

"Nici la aceasta ora nu am primit un raspuns oficial, ministrul Culturii incalcand grav legea, pentru ca, in 30 de zile, este obligat sa-mi raspunda (...) Partidul Miscarea Populara ii cere demisia ministrului Culturii, domnul Ivascu. Trebuie sa se trezeasca din aceasta betie a puterii si sa inteleaga ca o singura data Romania implineste 100 de ani, iar acest Guvern avea obligatia sa cinsteasca asa cum se cuvinte, printr-un calendar de evenimente, acest moment festiv si aniversar. Nu au facut-o, neglijeaza complet acest moment unic, motiv pentru care credem ca este nevoie ca actualul ministru sa isi prezinte demisia", a spus Tomac.

Totodata, Tomac a precizat ca abordarea ministrului Agriculturii, care a comparat criza din agricultura "cu crimele de la Auschwitz", nu poate fi tolerata.

Citeste si:
Orban si "depesedizarea angajarilor in functii publice": ce propune
Orban si "depesedizarea...

"Mai exista o problema grava in Guvern, pe care si presedintele PSD, Liviu Dragnea, si actual premier incearca sa o acopere. Criza din agricultura mai este dublata de o alta criza care se afla in capul domnului ministru Daea. Deci, faptul ca nici la ora actuala ministrul Agriculturii nu intelege ca exista lucruri pe care nu le poti argumenta in niciun fel si ca singura solutie dupa gafa inacceptabila comisa atunci cand s-a referit la criza prin care trece agricultura comparand-o cu crimele de la Auschwitz, aceasta abordare nu mai poate fi tolerata de niciun fel, iar ministrul Agriculturii trebuie de urgenta sa isi dea demisia", a mai afirmat Tomac.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
"Depesedizarea administratiei publice": Clotilde publica o lista