1. “Operatiunea a fost supravegheata de un procuror militar”. Informatia a fost ulterior dezmintita chiar de catre Parchetul Militar, iar cel vizat a subliniat ca nu a venit la proteste ca procuror militar ci ca persoana fizica, necoordonand atacul si neavand mandat pentru a face acest lucru.

2. O masina plina de cocktail-uri Molotov a fost vazuta in apropierea Pietei Victoriei. Este o afirmatie care nu a fost deloc dovedita. Nimeni nu a mai vazut acea presupusa masina, nu a fost facuta nicio arestare in acest sens. In schimb, jandarmii au fost extrem de eficienti in oprirea unui taxi care circula regulamentar, si in a bate turisti israelieni si pe taximetrist.

3. Jandarmeria a vazut “sute de persoane violente”. Din acestea, au fost retinute doar trei. Cu alte cuvinte, profesionalism zero, desi exista sute de inregistrari ale incidentelor.

4. Comandantul jandarmilor care au intervenit in Piata Victoriei l-a contrazis pe purtatorul de cuvant: ordinul de evacuare a pietei a fost dat la ora 20:00, nu la 23:00.

Peste 1.000 de magistrati ii...
Citeste si: 1.000 de magistrati cer ca Toader sa abandoneze revocarea lui Lazar

5. Jandarmeria, alaltaieri prin vocea colonelui Paraschiv - “barbatul in alb” -, ieri prin vocea maiorului Cazan - comandantul trupelor din Piata Victoriei -, spune ca interventia in forta a avut loc dupa ce “au primit informatii” ca Springtime de pe bulevardul Titulescu este vandalizat si ca politistii prezenti acolo au fost atacati. Imaginile filmate in fata la Springtime la ora 23:00 arata ca restaurantul era neatins, multimea scandand doar impotriva PSD. Deci alte minciuni ale Jandarmeriei Romane.

6. “Jurnalistii au parasit zona de siguranta si nu aveau legitimatiile la vedere”. Imaginile video au dezmintit, ulterior, aceasta declaratie.

7.”Jandarmerita Stefania ar putea ramane paralizata” – poate una dintre cele mai mari manipulari dupa noaptea dintre 10 si 11 august.

8. “S-a aruncat cu pungi de fecale si urina” – niciun jandarm si nicio persoana aflata in Piata Victoriei nu a confirmat aceasta declaratie a oficialilor Jandarmeriei.

Doua asociatii de magistrati...
Citeste si: Procurori si judecatori ii cer lui Toader sa ,,abandoneze" revocarea

9. “Nu pot exista doua anchete in paralel”, o alta declaratie facuta de purtatorul de cuvant al Jandarmeriei. Este, iarasi, fals – raspunderea penala si raspunderea disciplinara sunt doua categorii separate de raspundere care nu se exclud. Drept urmare, pot exista doua anchete in paralel.

10. “Am actionat gradual si proportional”, sau “Am atentionat lumea cu mesaje sonore si luminoase” – filmul evenimentelor, capturat in sute de clipuri si marturii arata exact opusul: Jandarmeria Romana a actionat in forta, atacand fara discernamant zeci de mii de oameni.