Cu cateva zile inainte sa fie numit seful Jandarmeriei Romana, teleormaneanul Ionut Catalin Sindile a fost surprins in timp ce conducea efectivul de jandarmi in Piata Victoriei, pe 10 august. Citeste in continuare cele mai importante titluri din presa de astazi.

Noul sef al Jandarmeriei, surprins cand conducea jandarmii in timpul represiunii de la mitingul diasporei. Teleormaneanul Ionut Catalin Sindile, proaspat numit de Carmen Dan sef interimar al Jandarmeriei, a fost filmat de ziaristii de la Passport Productions in timp ce dadea ordine jandarmilor in timpul represiunii violente de la mitingul diasporei din 10 august. Colonelul Sindile, la acel moment adjunct al sefului jandarmeriei, apare in imagini dirijandu-i pe jandarmi si dandu-le indicatii de actiune. Vezi video pe g4media.ro.

Carmen Dan a explicat de ce au fost batuti si gazati protestatarii pasnici la mitingul diasporei: Au fost „reticenti“ in a se „delimita“ de persoanele violente. La aproape 10 zile de la incidentele violente de la mitingul diasporei din Piata Victoriei, soldate cu sute de raniti, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, vine cu explicatii despre cele intamplate. Desi peste 400 de oameni au acuzat jandarmii ca i-au agresat cu gaze sau cu bastoanele, niciun politician nu si-a asumat raspunderea pentru ce s-a intamplat pe 10 august, noteaza Adevarul.

Doi politisti din Bucuresti au fost raniti dupa ce au trecut pe rosu. Doi oameni ai legii din Capitala au fost raniti duminica noapte intr-un accident in care au fost implicati cu masina de serviciu. Martorii sustin ca autoturismul MAI ar fi intrat intr-o intersectie, desi semaforul era pe rosu, fara semnale luminoase sau acustice. Brigada Rutiera a precizat, in aceasta dimineata, ca semnalele erau pornite atunci cand vehiculul a trecut pe rosu. In urma accidentului a fost deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, noteaza Digi 24.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca, pana in prezent, niciun procuror nu s-a inscris la selectia pentru functia de sef al DNA. ”Banuiam ca imi veti pune aceasta intrebare. M-am interesat la Directia de Resurse Umane, in clipa asta cand vorbim nu este niciun candidat inscris.” - le-a spus ministrul, luni dimineata, jurnalistilor adunati in fata sediului Ministerului Justitiei.

Intrebat daca se asteapta sa apara mai multi doritori chiar in ultima zi de inscrieri, la fel cum s-a intamplat ultima data, Tudorel Toader a raspuns afirmativ. ”Da, sunt convins ca vor fi.” - a spus ministrul Justitiei, conform stirileprotv.ro.

A inceput sesiunea de toamna a Bacalaureatului

Peste 45.000 de candidati sunt asteptati sa participe, incepand de luni, 20 august, la probele celei de-a doua sesiuni a examenului national de Bacalaureat 2018, a anuntat joi, printr-un comunicat de presa, Ministerul Educatiei Nationale (MEN). MEN, care a centralizat datele transmise de inspectoratele scolare judetene, precizeaza ca, din totalul celor inscrisi, 28.488 de candidati sunt din promotia 2017 - 2018, iar 16.564 provin din promotiile anterioare. Citeste mai multe aici

Sunt peste 61.400 de joburi neocupate in economie. Declinul demografic face ca tot mai putini tineri sa intre pe piata muncii. Anul trecut Romania avea cu peste 34.000 de tineri de 20-24 ani mai putini decat in 2010,

Situatia precara de pe piata muncii continua sa isi arate coltii- din cauza somajului scazut si a migratiei externe, angajatorii gasesc tot mai greu oameni calificati, iar atunci cand dau de ei, se trezesc in fata unor solicitari salariale dificil de satisfacut. Ii poti intelege- cata vreme Guvernul mareste salariile bugetarilor cu 15%, de ce ar cere un candidat bani mai putini? Oamenii de afaceri spun ca numarul tot mai mare de locuri de munca ramase ne-ocupate a devenit tot mai greu de completat, candidatii scazand de la un trimestru la altul, scrie hotnews.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri