Un deputat PSD compara protestul diasporei cu Fasia Gaza. Protestatarii care au depus plangeri trebuie sanctionati

Nicolae Bacalbasa, deputat PSD, este de parere ca protestul diasporei din 10 august a fost o "tentativa de lovitura de stat care nu a reusit", iar toti cei care au depus plangeri la Parchet privind violentele jandarmilor ar trebui sa fie sanctionati.

Referitor la instigatorii care au dus la violentele din Piata Victoriei din 10 august, Bacalbasa considera ca "ca cei o mie erau precum tancul, iar ceilalti, asa-zisii demonstranti pasnici, erau precum infanteria care proteja tancul", noteaza Ziare.com.

"Deci ce s-a intamplat acolo, au fost cateva sute, pana la o mie de profesionisti perfect pregatiti, poate mai bine pregatiti decat jandarmii, care au avut sprijinul activ si constient al asa-zisilor demonstranti pasnici.

Oricum, toti cei care au depus plangeri, din punctul meu de vedere, ar trebui imediat sanctionati pentru trei lucruri: participare la o demonstratie ilegala, conform legii romanesti, participare la o demonstratie dupa orele 21 si o ramanere in aceasta zona, dupa ce Jandarmeria a emis toate avertizarile legale imperative de parasire a zonei", a declarat Nicolae Bacalbasa, miercuri, pentru RFI Romania.

Intrebat cum i s-a parut interventia jandarmilor din 10 august, deputatul PSD a facut o paralela intre evenimentele din Piata Victoriei si confruntarile din Fasia Gaza.

Citeste si:
Reactia ambasadei Israelului, dupa declaratiile lui Bacalbasa
Reactia ambasadei Israelului...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

"Eu stiu, de exemplu, ca de patru luni se desfasoara niste demonstratii la frontiera dintre Gaza si statul Israel, frontiera fiind un zid inalt de opt metri de beton si granicerii israelieni pana acum, in patru luni, au impuscat 171 de persoane si au ranit cateva mii. Nu am vazut o reactie violenta, deci... zicandu-se ca se incalca legi acolo", a fost raspunsul dat de deputatul PSD.

El a mai adaugat ca jandarmii au actionat "conform tuturor normelor legale". Referitor la declaratia ministrului Carmen Dan potrivit careia exista 6 cazuri in care 10 jandarmi au comis posibile fapte penale, Bacalbasa a spus ca "este de fapt poate un exces de violenta, care e perfect explicabil din punct de vedere uman".

"Domnule, posibile fapte penale... este de fapt poate un exces de violenta, care e perfect explicabil din punct de vedere uman, cand s-a incercat linsarea a doi dintre colegii lor si iarasi cred ca prezenta masiva a serviciilor straine care erau in concurenta a dus la evitarea victimelor umane in acel camp tactic", a mai afirmat deputatul pentru sursa citata.

Citeste si:
Primii 3 candidați PSD pe listele de consilieri în Lugoj au...
Primii trei candidați ai PSD...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri