Nicolae Bacalbasa, deputat PSD, este de parere ca protestul diasporei din 10 august a fost o "tentativa de lovitura de stat care nu a reusit", iar toti cei care au depus plangeri la Parchet privind violentele jandarmilor ar trebui sa fie sanctionati.

Referitor la instigatorii care au dus la violentele din Piata Victoriei din 10 august, Bacalbasa considera ca "ca cei o mie erau precum tancul, iar ceilalti, asa-zisii demonstranti pasnici, erau precum infanteria care proteja tancul", noteaza Ziare.com.

"Deci ce s-a intamplat acolo, au fost cateva sute, pana la o mie de profesionisti perfect pregatiti, poate mai bine pregatiti decat jandarmii, care au avut sprijinul activ si constient al asa-zisilor demonstranti pasnici.

Oricum, toti cei care au depus plangeri, din punctul meu de vedere, ar trebui imediat sanctionati pentru trei lucruri: participare la o demonstratie ilegala, conform legii romanesti, participare la o demonstratie dupa orele 21 si o ramanere in aceasta zona, dupa ce Jandarmeria a emis toate avertizarile legale imperative de parasire a zonei", a declarat Nicolae Bacalbasa, miercuri, pentru RFI Romania.

Intrebat cum i s-a parut interventia jandarmilor din 10 august, deputatul PSD a facut o paralela intre evenimentele din Piata Victoriei si confruntarile din Fasia Gaza.

"Eu stiu, de exemplu, ca de patru luni se desfasoara niste demonstratii la frontiera dintre Gaza si statul Israel, frontiera fiind un zid inalt de opt metri de beton si granicerii israelieni pana acum, in patru luni, au impuscat 171 de persoane si au ranit cateva mii. Nu am vazut o reactie violenta, deci... zicandu-se ca se incalca legi acolo", a fost raspunsul dat de deputatul PSD.

El a mai adaugat ca jandarmii au actionat "conform tuturor normelor legale". Referitor la declaratia ministrului Carmen Dan potrivit careia exista 6 cazuri in care 10 jandarmi au comis posibile fapte penale, Bacalbasa a spus ca "este de fapt poate un exces de violenta, care e perfect explicabil din punct de vedere uman".

"Domnule, posibile fapte penale... este de fapt poate un exces de violenta, care e perfect explicabil din punct de vedere uman, cand s-a incercat linsarea a doi dintre colegii lor si iarasi cred ca prezenta masiva a serviciilor straine care erau in concurenta a dus la evitarea victimelor umane in acel camp tactic", a mai afirmat deputatul pentru sursa citata.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri