Ministrul justitiei Tudorel Toader precizeaza marti, intr-o postare pe Facebook, ca nu intentioneaza sa demisioneze, dupa ce presa a relatat despre demersurile sale in vederea obtinerii unui post de notar public la Iasi si dupa ce presedintele PSD Liviu Dragnea si-a exprimat nemultumirea in legatura cu gestul sau.

„Simple precizari! Dupa incetarea mandatului ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen - art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 595 din 12 iulie 2018. Nu intentionez sa demisionez de la Ministerul Justitiei”, scrie Tudorel Toader.

Liviu Dragnea, nemultumit de Tudorel Toader. Ce spune despre o posibila remaniere

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a cerut admiterea in Uniunea Notarilor Publici, fara examen, la Iasi, lucru permis, intrucat are calitatea de fost judecator al Curtii Constitutionale. Ulterior, ministrul a cerut suspendarea din Uniunea Notarilor, pentru a nu se afla in incompatibilitate. Ordinul prin care a fost pusa in aplicare decizia de admitere a solicitarii lui Tudorel Toader, fiind instituit un post de notar la Iasi pentru un judecator CCR, a fost emis o saptamana mai tarziu, fiind semnat de secretarul de stat in Ministerul Justitiei Nicolae Liviu Popa, noteaza Digi24.

Solicitat sa comenteze acest demers, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca ar fi fost foarte bucuros daca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ar fi initiat si dus pana la aprobare ordonanta care ar fi permis actualei conduceri a Inspectiei Judiciare sa-si continue mandatul pana cand intra in vigoare noua lege. Dragnea considera ca solicitarea ministrului de a fi admis in Uniunea Notarilor „pune sub semnul intrebarii niste anchete importante care sunt in derulare”.

„Eu am citit asta. In acelasi timp, am vazut si solicitarea ca sa se suspende imediat, tinand cont de faptul ca este in Guvern. Sigur ca eu as fi fost foarte bucuros daca domnul ministru Toader ar fi initiat si dus pana la aprobare ordonanta care ar fi permis actualei conduceri a Inspectiei Judiciare sa-si continue mandatul pana cand intra in vigoare noua lege si ca multi alti colegi, oameni pe care i-am vazut suparati, si eu sunt sunt suparat pentru ca tocmai se pot pune sub semnul intrebarii niste anchete importante care sunt in derulare. M-as fi asteptat sa duca la capat aceasta procedura saptamana trecuta. Pentru mine este destul de ciudat si destul de greu de inteles de ce nu a facut-o”, a spus Liviu Dragnea, care a precizat ca isi doreste o discutie cu Toader pe acest subiect.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri