Liviu Dragnea isi mareste puterea de decizie in ceea ce priveste gazul din Marea Neagra. Conform Adevarul, liderul PSD negociaza in propriul birou exploatarea gazelor cu marile companii de acest gen. Citeste mai departe principalele titluri din presa de astazi, 11 septembrie.

Gazul din Marea Neagra a ajuns sa se negocieze in biroul lui Liviu Dragnea. Presedintele PSD Liviu Dragnea a ajuns sa faca pe cont propriu legi de care depinde securitatea energetica a Romaniei, dupa ce negocierile privind legea offshore de exploatare a gazelor din Marea Neagra s-au mutat din Parlament in propriul sau birou. Legea care stabileste regulile prin care companiile pot exploata gazele din Marea Neagra a devenit un instrument prin care Liviu Dragnea stabileste de unul singur cum functioneaza lucrurile „pe plantatie” si care forteaza petrolistii sa negocieze personal cu presedintele PSD o lege de importanta strategica pentru Romania, potrivit Adevarul.

Romania nu a solicitat UE niciun ajutor suplimentar in cazul pestei porcine. Comisia Europeana nu a primit deocamdata nicio cerere oficiala din partea Romaniei pentru acordarea unui ajutor financiar suplimentar in contextul crizei de Pesta Porcina Africana (PPA), desi poate solicita inclusiv decontarea a 50-75% din cheltuielile cu despagubirea fermierilor, relateaza cursdeguvernare.ro. ingurii bani europeni ajunsi in Romania pentru epidemia de PPA sunt cei alocati direct de Comisia Europeana, din bugetul special pentru preventia pestei porcine. E vorba de 1,2 milioane euro, alocati in perioada 2015-2018.

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca a primit oficial statutul de universitate de 4 stele in cadrul evaluarii QS Star derulate de la inceputul anului 2018, ceea ce corespunde statutului de universitate internationala de excelenta. UBB se prezinta astfel ca o universitate cu profil international, cu activitati de cercetare, cu un mediu academic stimulativ care asigura oportunitati excelente de studiu si de integrare a absolventilor pe piata muncii, contribuind prin inovare avansata la o societate bazata pe cunoastere, care asigura o calitate crescuta a vietii oamenilor, potrivit Actual de Cluj.

Basescu: "daca va fi o negociere inteligenta, Guvernul poate sa cada"

Fostul presedinte al Romaniei, senatorul PMP Traian Basescu, a declarat, luni seara, ca pentru ca guvernul condus de Viorica Dancila sa fie schimbat este nevoie de "negocieri inteligente" si ca PSD, "intr-o forma sau alta", trebuie sa ramana la guvernare. "Daca va fi o negociere inteligenta, care sa nu-i puna in situatia de a avea mari pierderi de pe urma caderii guvernului, adica intr-un fel sau altul sa ramana la guvernare, intr-un fel sau altul - aici trebuie si implicarea presedintelui la un moment dat - guvernul poate sa cada", a declarat la B1TV Traian Basescu, relateaza Ziare.com.

Ucraina: Afacerea cu mame surogat, in vizorul anchetatorilor. La nivel mondial Ucraina ocupa printre primele locuri la numarul de mame surogat, a conchis, in luna iulie, Procuratura din Kiev. O afacere aparent in regula, in spatele careia se ascunde deseori o activitate ilegala extrem de grava: traficul de copii. Procurorul general Iuri Lutenko a prezentat un caz inregistrat la clinica de medicina reproductiva "BioTexCom" unde, in 2011, un cuplu din Italia a semnat un contract cu o mama surogat din Ucraina. Dupa nastere, bebelusul - un baietel - a fost dus in Italia. In urma efectuarii testului ADN - obligatoriu in tribunalele din Italia - celor doi nu le-a fost recunoscuta calitatea de parinti biologici, intrucat s-a constatat ca barbatul nu era tatal natural al copilului. In cele din urma baietelul a fost adoptat de o familie, tot din Italia, potrivit Deutsche Welle.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri