Premierul olandez, Mark Rutte, a declarat miercuri ca in urma discutiilor cu autoritatile de la Bucuresti s-a cazut de acord asupra mai multor teme care vizeaza cooperarea bilaterala si in cadrul UE, dar "nu pe toate punctele, cum este Schengen", noteaza Agerpres.

"Nu suntem de acord pe toate punctele, cum este Schengen, dar e adevarat ca suntem de acord pe multe alte chestiuni. In primul rand, UE: proiectul european este foarte important, o piata puternica in care toate natiunile sa lucreze si sa lucram impreuna pentru a putea furniza o securitate colectiva pentru toti cetatenii sai. Si in timpul Presedintiei romane (la Consiliul UE - n.r.) discutiile se vor focusa pe Brexit, pe migratie si cred ca Presedintia romana va fi tinuta minte pentru multe motive, dar unul dintre cele mai importante va fi bugetul pe urmatorii cinci ani, proiectul pe urmatorii cinci ani. Deci, Romania isi va pune insemnele in acest sens pe urmatorii cinci ani, mostenirea sa se va vedea foarte clar. Am incredere totala in Presedintia romana si Olanda va lucra constructiv intotdeauna cu Romania atunci cand exista probleme", a afirmat Mark Rutte la Palatul Victoria, in cadrul declaratiilor comune sustinute alaturi de premierul roman, Viorica Dancila.

Premierul olandez a mentionat ca discutiile au vizat, de asemenea, relatiile bilaterale si economice.

"Desigur, sunt un pic gelos pe situatia Romaniei si pentru provocarile pe care le avea in momentul de fata Romania si, desigur, cresterea in schimburile comerciale dintre Romania si Olanda este de 15%, mult mai mult decat cresterea economica chiar a Romaniei de 7%, atingand o valoare in cuantum de peste 5 miliarde de euro. Si in primavara anului 2019 vom organiza un nou forum de afaceri, Olanda si Romania", a spus Rutte.

El a adaugat ca o alta tema abordata a fost cooperarea in domeniul apararii.

"Desigur, nu ne-am concentrat doar pe cooperarea economica, dar avem o cooperare foarte buna pe domeniul apararii. De exemplu, noi cooperam foarte bine cu Romania in domeniul militar, in speta in cadrul NATO, si, desigur, mobilitatea militara de care a dat dovada Romania in acest sens a fost de bun augur pentru ambele natiuni. Deci, o legatura puternica bilaterala, o cooperare foarte buna in cadrul UE si o cooperare foarte puternica in cadrul NATO. Astept nerabdator viitorul nostru impreuna!", a mai declarat Mark Rutte.

Premierul olandez s-a intalnit miercuri si cu presedintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri