Ioan Mang, presedintele PSD Bihor, a declarat ca sunt mai multe lucruri care trebuie "discutate in Comitetul Executiv", care va avea loc "in aceasta a doua jumatate a lunii".

Intrebat daca Liviu Dragnea este de acord cu organizarea unui CExN PSD in aceasta perioada, Mang a spus ca liderul social-democrat sustine demersul.

"Da, da, a spus dansul. Trebuie discutata si lamurita si aceata zvonistica care de doua zile circula cu toate stirile false, cu grupari care ar fi impotriva. Si ieri a fost concluzia generala, inclusiv a domnului Liviu Dragnea, ca trebuie convocat urgent si inchis subiectul", a precizat Ioan Mang.

Se pare ca Liviu Dragnea a schimbat strategia de "lupta", dupa ce si-a dat seama ca nemultumitii din partid nu reusesc sa se inteleaga pe o serie de chestiuni. Una dintre ele: cine sa fie liderul care preia partidul, in cazul in care Liviu Dragnea face pasul in spate, scrie Digi24.

Junker, foarte clar:...
Citeste si: Junker, foarte clar: Amnistia, un pas INAPOI pentru Romania

Nemultumitii din PSD o vor pe Dancila drept presedinte interimar

Acum, liderul PSD vrea convocarea urgenta a CEx, pana la referendum, desi joi, cand au aparut informatiile despre nemultumirile din PSD si despre liderii din partid care doreau convocarea rapida a CEx, liderul social-democrat nu voia sa auda de asa ceva inainte de referendumul din 7 octombrie.

CEx-ul ar urma acum sa fie convocat de urgenta, pana la sfarsitul lunii septembrie, pentru a transa atat nemultumirile, dar si acele declaratii de sustinere pentru Liviu Dragnea: liderul PSD a fost ales in Congres, tot in Congres ar trebui sa fie dat jos.

Nemultumitii din PSD sustin ca aveau 30 de semnaturi pe o scrisoare prin care voiau sa ii ceara liderului PSD convocarea acestei sedinte CEx. Asta inseamna ca sunt 30 de membri din CEx care, teoretic, ii vor cere lui Liviu Dragnea sa faca un pas in spate. Numai ca cei din tabara sustinatorilor lui Liviu Dragnea spun ca aceste semnaturi sunt mai putine: nu sunt mai mult de 18.

RCS&RDS mareste preturile...
Citeste si: RCS&RDS mareste preturile dupa OUG "lacomiei" data de PSD

Dincolo de toate acestea, nemultumitii din PSD au stabilit si care sa fie urmatorul pas. Dupa acest Comitet Executiv National vor convocarea unui Congres, care sa aiba loc anul viitor si pana atunci, Viorica Dancila, presedintele executiv al PSD sa preia interimar conducerea.

Sursa foto: Agerpres Foto