Liviu Dragnea vrea sa puna capat tensiunilor din partid. Va convoca o sedinta a Comitetului Executiv in a doua jumatate a lunii septembrie. Informatia vine de la seful PSD Bihor, Ioan Mang, care a fost prezent, joi, la discutii cu presedintele social-democrat.

Ioan Mang, presedintele PSD Bihor, a declarat ca sunt mai multe lucruri care trebuie "discutate in Comitetul Executiv", care va avea loc "in aceasta a doua jumatate a lunii".

Intrebat daca Liviu Dragnea este de acord cu organizarea unui CExN PSD in aceasta perioada, Mang a spus ca liderul social-democrat sustine demersul.

"Da, da, a spus dansul. Trebuie discutata si lamurita si aceata zvonistica care de doua zile circula cu toate stirile false, cu grupari care ar fi impotriva. Si ieri a fost concluzia generala, inclusiv a domnului Liviu Dragnea, ca trebuie convocat urgent si inchis subiectul", a precizat Ioan Mang.

Se pare ca Liviu Dragnea a schimbat strategia de "lupta", dupa ce si-a dat seama ca nemultumitii din partid nu reusesc sa se inteleaga pe o serie de chestiuni. Una dintre ele: cine sa fie liderul care preia partidul, in cazul in care Liviu Dragnea face pasul in spate, scrie Digi24.

Nemultumitii din PSD o vor pe Dancila drept presedinte interimar

Acum, liderul PSD vrea convocarea urgenta a CEx, pana la referendum, desi joi, cand au aparut informatiile despre nemultumirile din PSD si despre liderii din partid care doreau convocarea rapida a CEx, liderul social-democrat nu voia sa auda de asa ceva inainte de referendumul din 7 octombrie.

CEx-ul ar urma acum sa fie convocat de urgenta, pana la sfarsitul lunii septembrie, pentru a transa atat nemultumirile, dar si acele declaratii de sustinere pentru Liviu Dragnea: liderul PSD a fost ales in Congres, tot in Congres ar trebui sa fie dat jos.

Nemultumitii din PSD sustin ca aveau 30 de semnaturi pe o scrisoare prin care voiau sa ii ceara liderului PSD convocarea acestei sedinte CEx. Asta inseamna ca sunt 30 de membri din CEx care, teoretic, ii vor cere lui Liviu Dragnea sa faca un pas in spate. Numai ca cei din tabara sustinatorilor lui Liviu Dragnea spun ca aceste semnaturi sunt mai putine: nu sunt mai mult de 18.

Dincolo de toate acestea, nemultumitii din PSD au stabilit si care sa fie urmatorul pas. Dupa acest Comitet Executiv National vor convocarea unui Congres, care sa aiba loc anul viitor si pana atunci, Viorica Dancila, presedintele executiv al PSD sa preia interimar conducerea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri