Fostul presedinte al liberalilor Crin Antonescu anunta ca si-a depus documentele pentru a intra pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc anul viitor.

"Am depus astazi documentele pentru candidatura la PE. Pe circuitul normal, stabilit de deciziile PNL pentru orice alt membru", a precizat Antonescu, marti, pentru Agerpres.

Liberalii isi pot depune candidaturile pentru alegerile europarlamentare pana pe 1 octombrie.

Potrivit unor surse din PNL, citate de G4Media, Antonescu a intrat in cursa pentru a contrabalansa aripa PDL care risca sa acapareze majoritatea locurilor eligibile. De asemenea, Crin Antonescu a anuntat ca Adina Valean, sotia sa, nu va mai candida la alegerile europarlamentare. ”Nu s-a pus niciodata problema sa candidam amandoi”, a spus el.

Potrivit unor surse din PNL, Antonescu a refuzat initial candidatura pe care i-o propusese chiar Ludovic Orban. ”Dar, ca sa contrabalanseze lista care va fi aproape monopol PDL, s-a inscris si el. Sunt discutii ca aripa PNL dispare. Si la europarlamentare el poate trage partidul in conditiile scenei politice actuale”, au mai declarat sursele liberale pentru G4Media.ro.

Citeste si:
UPDATE - Noul sef al SRI: are 40 de ani si un trecut controversat
Eduard Hellvig a primit votul...

Sursa foto: Agerpress

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Orban nu exclude o posibila candidatura la europarlamentare