"Este o scrisoare in care am incercat printr-o modalitate succinta sa facem o analiza a situatiei actuale a PSD si am propus un numar de masuri pe care trebuie sa le luam in perioada urmatoare. Cred ca foarte important este sa avem in vedere interesele Romaniei si, foarte important pentru noi, ca membri ai PSD, este sa avem in vedere interesele partidului si sa-i dam nu doar o situatie de prezent, ci mai ales sa ne gandim la viitor. Am meditat mult, textul pe care l-am prezentat este un text convenit cu toti semnatarii acestei scrisori, el a comportat mai multe discutii. (...) Noi suntem membri ai PSD, vom continua sa ne exprimam in forurile statutare ale PSD (...). Este o scrisoare care trage un semnal de alarma, am facut un apel public la toti parlamentarii PSD, la toti liderii de filiale, la presedintii de CJ, la primarii partidului, consilieri locali, consilieri judeteni sa ni se alature in acest demers", a declarat Tutuianu, vicepresedinte PSD, la Parlament.

El a mentionat ca scrisoarea va fi discutata in sedinta Comitetului Executiv National al PSD de vineri si a explicat ca cei trei semnatari si-au asumat un text cu care multi alti colegi sunt de acord.

"Asa am decis noi ca este bine, sa avem trei lideri care sa faca acest lucru. Si-o asuma toata lumea. (...). Ne vom pronunta vineri in cadrul CExN. (...) Domnul Dragnea este membru PSD, nu i-am cerut demisia din partid", a adaugat senatorul.

Intrebat daca au existat discutii cu parteneri din ALDE, Tutuianu a aratat ca "este normal" sa existe astfel de discutii.

Adrian Tutuianu si Marian...
Citeste si: Tutuianu si Neacsu, exclusi din PSD

"Sunt convins ca dansii sunt oameni politici cu experienta si ca colaborarea este intre partide, nu intre persoane", a spus el.

Senatorul PSD a mentionat ca nu a discutat inca pe tema scrisorii cu premierul Viorica Dancila.

"Dar doamna Dancila este un om responsabil si sunt convins ca, daca scrisoarea noastra va fi adoptata ca hotarare a CExN, doamna Dancila va trebuie sa faca ceea ce trebuie facut", a adaugat el.

Lideri ai PSD au semnat o scrisoare deschisa prin care cer "demisia imediata" a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor si asigurarea interimatului la conducerea partidului de catre premierul Viorica Dancila, care este presedinte executiv.

Sedinta Comitetului Executiv...
Citeste si: CEx PSD. Sedinta cu miza mare pentru Liviu Dragnea

Semnatari sunt vicepresedintele PSD Paul Stanescu, viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Gabriela Firea, vicepresedinte PSD si primar general al Capitalei, Adrian Tutuianu, vicepresedinte PSD si vicepresedinte al Senatului.