Uniunea Salvati Romania a depus joi, la Parlament, primul calup de 300.000 de semnaturi din cele un milion stranse in campania "Fara penali in functii publice", a anuntat presedintele USR Dan Barna.

"Fara penali - aceasta initiativa cetateneasca fara precedent in istorie - a ajuns in Parlament. Astazi am depus primul calup de 300.000 de semnaturi. Maine vom depune restul de 700.000 de semnaturi si intram in cea de a treia etapa dupa strangerea de semnaturi, dupa validarea lor de catre primari. Iata ca ajungem la etapa parlamentara a initiativei cetatenesti. Dincolo de asediul sub care a fost tinuta aceasta initiativa in mod constant, dincolo de dispretul initial, dincolo de surpriza cand numarul de semnaturi a depasit un milion, dincolo de incercarile multor primari PSD care efectiv au furat semnaturile cetatenilor, fie refuzand sa le valideze, fie taindu-le cu rea credinta pe motive pur si simplu absurde, (...) am depasit pragul semnaturilor necesare - avem un milion de semnaturi, avem 23 de judete care au depasit pragul de 20.000 de semnaturi", a afirmat Barna, intr-o conferinta de presa la Parlament.

El a spus ca obiectivul USR este sa aduca aceasta initiativa in plenul Parlamentului pentru a fi votata si pentru a ajunge la referendum.

"Este un obiectiv pe care acest partid si-l asuma cu toata seriozitatea si cu toata decizia si suntem convinsi ca "fara penali in functii publice" acest principiu de minima morala a societatii va ajunge in Constitutia Romaniei. USR va avea unul dintre obiective cand va veni la guvernare, primul obiectiv va fi de a pune principiul fara penali in functii publice in legislatie si, respectiv, in Constitutie", a adaugat Barna.

Potrivit lui Barna, USR lucreaza in prezent si la un film si la un jurnal al acestei campanii, pentru ca "este un exemplu ca civismul renaste in Romania".

Liderul USR a mai spus ca aceste semnaturi vor merge la Curtea Constitutionala si apoi intra in procedura parlamentara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri