Pagina oficiala de Facebook a Primariei Municipiului Bucuresti, institutie a statului care ar trebui sa slujeasca interesele cetatenilor si care se foloseste de banii lor, a cenzurat de-a lungul timpului sute sau chiar mii de conturi, cel mai recent atunci cand oamenii au criticat-o pe Gabriela Firea pentru lipsa de rezultate in Capitala. wall-street.ro a adresat mai multe intrebari PMB, atat pe aceasta tema cat si in privinta clip-urilor in care Firea si-a prezentat rezultatele de “primar de doar doi ani”.

In baza legii 544/2001, institutiile publice sunt obligate sa ofere informatii de interes public in privinta activitatilor desfasurate de ele in maxim o luna.

Cu toate acestea, a “smulge” un raspuns de la reprezentantii Primariei Bucuresti implica multiple mail-uri, telefoane si SMS-uri.

WALL-STREET.ro a intrebat Primaria Municipiului Bucuresti cine sunt angajatii PMB care, platiti din bani publici, se ocupa cu moderarea (a se citi “cenzurarea”) comentariilor pe pagina oficiala a institutiei publice, ce salarii primesc acestia, si in ce conditii sunt blocate conturi.

PMB a raspuns astfel: “Pagina de Facebook a Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) este administrata cu resurse umane interne (angajati ai PMB). Stergerea unor comentarii sau blocarea unor utilizatori au loc atunci cand sunt folosite expresii jignitoare sau care incita la ura si/sau violenta”.

Practic, oficialii Primariei Bucuresti NU au oferit numele angajatilor, nici salariile lor si nici functiile ocupate, asa cum a cerut wall-street.ro in baza legii de mai sus.

De asemenea, conturi ale jurnalistilor wall-street.ro au fost blocate, desi acestia nu au folosit nici expresii jignitoare si nici nu au incitat la ura si/sau violenta.

Si clip-urile in care Gabriela Firea se lauda cu rezultatele remarcabile din ultimii doi ani?

Imediat dupa aparitia faimoaselor clip-uri in care Gabriela Firea isi ridica singura ode privind rezultatele exceptionale din Capitala (in realitate un dezastru in privinta traficului, nivelului poluarii, infrastructurii, mizeriei etc), wall-street.ro a trimis intrebari in care ceream detalii despre compania care a filmat, montat si produs clip-urile, precum si bugetul aferent.

Raspunsul a fost unul sec si scurt: Nu putem oferi aceste informatii deoarece clip-urile au fost realizate din fonduri personale.

Cu alte cuvinte, primarul general al Bucurestiului Gabriela Firea ar fi produs, filmat si incarcat clip-uri pe pagina unei INSTITUTII PUBLICE, pe persoana fizica, platind din propriul buzunar totul.

Presupunand ca acest lucru este adevarat, am mai trimis o intrebare catre Primaria Municipiului Bucuresti: “In aceasta situatie, si avand in vedere ca toate persoane din Romania au aceleasi drepturi, ce ar trebui sa facem pentru a putea incarca si noi clip-uri similare pe pagina institutiei publice Primaria Municipiului Bucuresti?”.

Desi wall-street.ro a insistat de nenumarate ori pentru un raspuns, PMB a refuzat sa il ofere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri