Eugen Tomac, presedintele PMP, a anuntat ca Senatul a adoptat tacit initiativa PMP privind reducerea numarului de parlamentari la 300, creandu-se astfel contextul pentru punerea in aplicare a rezultatului referendumului pe aceasta tema din 2009. Initiativa legislativa urmeaza sa intre saptamana viitoare pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor.

"Initiativa legislativa a PMP privind reducerea numarului de parlamentari la 300 a fost adoptata tacit de catre Senat. In plina campanie pentru un nou referendum, iata ca este posibil sa punem in aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numarului de parlamentari la 300. Chiar daca tacit, chiar daca atat de tarziu", a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

"Actuala putere are acum ocazia de a demonstra ca nu doar mimeaza preocuparea fata de respectarea vointei poporului exprimata prin referendum, ci chiar o face. Corect ar fi ca saptamana viitoare sa avem pe ordinea de zi, in plenul Camerei Deputatilor, aceasta initiativa legislativa pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi credibili in mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie", a completat Eugen Tomac.

Foto: Facebook / Eugen Tomac

Citeste si:
Campania pentru europarlamentare, finantata din subventii publice
Expert Forum: Aproape toata...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
USR: Decizia CCR ignora votul a peste 6,4 milioane de romani