Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat joi ca proiectul de ordonanta de urgenta privind legile justitiei este gata si va fi trimis in aceeasi zi la CSM, scrie Agerpres.

Intrebat daca este gata proiectul de ordonanta privind legile justitiei, Tudorel Toader a raspuns afirmativ: "Da". Si il trimit oficial astazi la CSM. Spuneam aseara ca nu voi comunica public modificarile preconizate, din simplul motiv ca membrii CSM sa nu afle din media, sa afle oficial", a declarat Toader la sediul CSM.

Ministrul Justitiei a precizat miercuri, la Realitatea tv, ca a agreat de comun acord cu membrii Comisiei de la Venetia adoptarea unei ordonante de urgenta care sa preia recomandari ale Comisiei cu privire la legile justitiei.

El a explicat ca a avut sapte propuneri si toate au fost agreate - propunerile de modificare au fost considerate ca binevenite si chiar necesare pentru evitarea unor disfunctionalitati.

Ministrul Justitiei nu a dorit sa dea mai multe amanunte despre aceste propuneri, deoarece nu ar vrea sa puna membrii CSM in situatia "de a afla de la televizor ceea ce vor primi maine".

Citeste si:
LISTA: Ce parchete din tara isi suspenda activitatea saptamana aceasta
Proteste de amploare in...

Sursa foto: bikeriderlondon, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Magistratii resping oferta lui Toader, considerata promisiuni de salon