Pe teritoriul Republicii Moldova au fost deschise 35 de sectii de votare unde cei care detin cetatenie romana pot vota in cadrul referendumului pentru redefinirea familiei in Constitutia Romaniei, informeaza sambata presa de la Chisinau, potrivit Agerpres.

Referendumul a inceput deja de vineri seara in diaspora. Prima sectie de votare care s-a deschis a fost cea din Auckland, Noua Zeelanda, unde votul a inceput vineri, la ora 21:00, ora Romaniei (sambata, ora 7:00, ora locala). Va fi un referendum ce se va desfasura pe parcursul a doua zile, sambata si duminica.

In ansamblu, votul in strainatate se va desfasura pe durata a 58 de ore. Raportat la fusul orar din Romania, procesul electoral din strainatate se va incheia luni, 8 octombrie, pe Coasta de Vest a SUA si Canada (sectiile de votare de la Los Angeles, Seattle, San Francisco, Las Vegas, Sacramento, Phoenix si Portland in SUA si Vancouver in Canada) la ora 7:00, ora Romaniei.

In total, Ministerul de Externe al Romaniei a organizat la referendumul pentru revizuirea Constitutiei din 6 si 7 octombrie 378 de sectii de votare in afara tarii. Cele mai multe sectii de votare sunt organizate in Italia (58), Spania (48), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franta (15), Germania (14).

Citeste si:
Referendum 7 octombrie: Unde poti vota pe 6 si 7 octombrie
Referendum 7 octombrie: Unde...
Sursa foto: Shutterstock / Serghei Starus

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Referendumul pentru familie a esuat! Ce spun liderii politici?