DGPMB: Doi politisti care pazeau o sectie, inlocuiti deoarece ar fi facut propaganda electorala

Doi politisti au fost inlocuiti de la paza unei sectii de votare dupa ce au fost reclamati de un barbat ca ar fi facut propaganda electorala si ulterior l-ar fi jignit, informeaza Agerpres.

"Urmare a unor informatii aparute in spatiul online, postate pe o retea de socializare, va aducem la cunostinta urmatoarele: in data de 6 octombrie, DGPMB a declansat cercetari conform art.385 Cod penal, pentru impiedicarea exercitarii drepturilor electorale si, respectiv, art.296 Cod penal - purtare abuziva, fata de doi politisti ce asigurau protectia unei sectii de votare de pe raza Sectorului 5", potrivit Biroului de presa al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB).

Potrivit sursei citate, cercetarile au fost declansate de un apel in sistem 112 si, ulterior, de o plangere scrisa, formulate de un barbat care a reclamat ca politistii ar fi facut propaganda electorala si l-ar fi jignit.

La fata locului au fost efectuate verificari de catre politisti ai Sectiei 17.

"Din dispozitia conducerii Politiei Capitalei, cei doi politisti ce efectuau serviciul la sectia de vot in cauza au fost retrasi si inlocuiti, precizeaza sursa citata.

Citeste si:
Clotilde Armand verifică la sânge sporurile polițiștilor de la...
Clotilde Armand: Polițiștii...

Plangerea a fost inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 pentru a dispune masurile ce se impun.

Sursa foto: Shutterstock / Ion Sebastian

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri