Comisia juridica a adoptat marti un raport de admitere pentru proiectul initiat de deputatul PSD Catalin Radulescu, modificat de deputatii juristi PSD si UDMR. Concret, persoanele acuzate de evaziune fiscala scapa de urmarirea penala daca achita prejudiciul integral, la care se adauga 20% din suma datorata, prevedere de care se poate beneficia o singura data, noteaza Hotnews.

Clementa se aplica si in cursul judecatii penale, pana la finalizarea procesului, in aceleasi conditii.

Cum scapa de inchisoare cei condamnati pentru evaziune fiscala

De asemenea, cei care primesc o condamnare cu inchisoare pentru evaziune fiscala scapa de executarea acestei pedepse, care se transforma in pedeapsa sub supraveghere daca achita prejudiciul, plus 20% din suma datorata si penalitati, intr-un termen de pana la 3 ani.

In favoarea initiativei au votat cei de la PSD, ALDE si UDMR. Cei de la USR au votat impotriva, PNL s-a abtinut.

Proiectul va intra cel mai probabil miercuri la votul final al plenului Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Concret, initiativa modifica art. 10 din Legea nr. 241 din 15 iulie 2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, care in prezent prevede astfel:

Articolul 10

(1) In cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazute la art. 8 si 9, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen de judecata, inculpatul acopera integral pretentiile partii civile, limitele prevazute de lege pentru fapta savarsita se reduc la jumatate.

(2) Dispozitiile prevazute la alin. (1) nu se aplica daca faptuitorul a mai savarsit o infractiune prevazuta de prezenta lege intr-un interval de 5 ani de la comiterea faptei pentru care a beneficiat de prevederile alin. (1).

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri