Prima reactie a lui Dragnea dupa referendum: Vrea eliminarea cvorumului din procesul de vot

Dupa 2 zile, Liviu Dragnea a comentat, miercuri, rezultatul referendumului pentru redefinirea familiei in Constitutie, care nu a fost validat din cauza prezentei scazute la vot. Dragnea a facut aluzie si la eliminarea cvorumului la referendumuri, intrucat acesta „inhiba” populatia sa iasa la vot, scrie Ziare.com.

Presedintele PSD a spus ca nu considera ca este un esec al formatiunii sale, pentru ca nu a fost organizat de social-democrati. Insa, in cazul in care ar fi fost, el il l-ar vedea ca un succes, avand in vedere ca la alegerile din 2016 au participat mai putini romani la vor decat in cazul referendumului.

Insa Dragnea a acuzat USR pentru ca a facut apel la boicot si a spus ca, daca nu ar fi existat un prag, mai multi romani ar fi iesit la vot. Amintim ca pragul de cvorul pentru validare tocmai a fost scazut in Legea referendumului, la initiativa si cu sustinerea PSD.

"Am vazut tot felul de analize de la oameni de buna credinta, de la oameni de rea credinta. Sunt cateva constatari, noi stam agatati de un numar ipotetic de oameni care ar putea sa fie prezenti in Romania. Toti stim ca sunt milioane in afara cu drept de vot, dar ideea de cvorum se dovedeste inca o data ca inhiba prezenta la vot. Eu am spus asta in mai multe randuri: in momentul in care ar fi un referendum fara prag s-ar mari prezenta", a spus Dragnea.

LIviu Dragnea vs. BOR

Despre reactiile vehemente ale BOR, Dragnea a spus ca se abtine cu greu sa nu reactioneze.

Citeste si:
De ce Liviu Dragnea se va putea vaccina înainte de populația generală
De ce Liviu Dragnea se va...

"Eu sunt un om crestin ortodox, sunt religios, nu practicant. Cu foarte mare greutate ma abtin sa dau raspuns, cu foarte mare greutate si doar din respect", a spus el.

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, a spus ca printre cauzele esecului referendumului se numara politizarea acestuia, asocierea cu Liviu Dragnea si PSD si neclaritatea intrebarii.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri