Presedintele Klaus Iohannis da de inteles ca nu o va numi pe Adina Florea in functia de procuror sef al DNA, la propunerea ministrului Justitiei, Tudorel Toader. De asemenea, liderul statului a comentat, la indemnul jurnalistilor, noua OUG pe justitie adoptata luni de Executiv.

Aflat la Bruxelles, unde participa la reuniunea Consiliului European, Klaus Iohannis a fost intrebat de jurnalisti daca a luat o decizie cu privire la propunerea inaintata oficial de ministrul Justitiei pentru functia de procuror sef al DNA, seful statului precizand ca va aborda pe larg subiectul la revenirea in tara, scrie Ziare.com.

"Romania nu poate sa faca pasi inapoi in lupta anticoruptie, nu voi accepta niciodata asa ceva. DNA are nevoie in frunte de o persoana independenta, hotarata sa isi asume aceasta lupta grea, dar o lupta dreapta. Nu e posibil sa facem pasi inapoi in lupta anticoruptie, unde Romania ajunsese sa fie data exemplu (...) Apar probleme grave in felul in care se aplica procedurile, avem un aviz negativ de la CSM, care contine lucruri care trebuie sa ne dea de gandit.

Chestiunea ma preocupa, voi face declaratii cand revin in tara. Am solicitat departamentului de resort sa verifice legalitatea si nu voi accepta nimic ce reprezinta un pas inapoi in lupta anticoruptie", a subliniat presedintele Iohannis.

Fiind intrebat daca numirea Adinei Florea la sefia DNA ar reprezenta un pas in spate in lupta anticoruptie si daca o cunoaste sau daca a discutat cu aceasta, seful statului a spus: "Nu cunosc persoana, nici nu cred ca este nevoie acum sa cunosc persoana, voi studia documentele inaintate pentru nominalizare, dupa care o sa vorbim acasa mai multe".

Prima reactie a presedintelui Iohannis dupa adoptarea Ordonantei Toader

Presedintele Klaus Iohannis a avut, joi dimineata, de la Bruxelles, o prima reactie la adoptarea ordonantei care schimba Legile Justitiei.

"Avem multe lucruri de discutat. Bunaoara pensionarea magistratilor e o chestiune pe care am semnalat-o, am cerut Parlamentului o reevaluare. Nu au facut-o, apoi ministrul Justitiei sa vina, fara o evalure transparenta, sa schimbe articole, dar nu a rezolvat problema, pur si simplu, le-a amanat. S-au introdus pentru noapte noi conditii pentru procurori. Se ignora avizele CSM. Nu se legifereaza corect", a declarat presedintele.

"Nu se legifereaza corect. Lumea se asteapta ca legiferarea sa se faca transparent si tinand cont si de opiniile sistemului. Or, se vede ca PSD-ALDE nu doreste sa legifereze transparent, sa se consulte cu partenerii.

Nu e calea buna care va duce la pace sociala si nu va rezolva problemele in Justitie. Nicio lege nu e retroactiva si nicio OUG, dar stim sa sunt solicitari catre Avocatul Poporului pentru a sesiza CCR si eu voi astepta in continuare si apoi voi intra mai mult in detalii", a adaugat Iohannis, potrivit Ziare.com.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri