Raspunsul lui Tudorel Toader dupa ce presedintele Iohannis i-a cerut demisia

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ii raspunde presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce administratia prezidentiala a dat un comunicat in care i se cere demisia lui Toader, in urma publicarii raportului Comisiei de la Venetia, in care sunt criticate dur modificarile propuse la Codurile penale, scrie Digi24.

„Intr-o lume normala, este inadmisibil ca Presedintele Republicii sa astepte demisia Ministrului Justitiei pentru proiecte de acte normative care nu au fost initiate, elaborate sau promovate de catre Ministerul Justitiei - ma refer la modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala! Ramane valabil ceea ce afirmam si in cursul zilei de ieri - este preferabil ca intai sa ne documentam, apoi sa vorbim!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, dupa opinia critica a Comisiei de la Venetia privind codurile penale si legile justitiei, ca ministrul Justitiei si-a compromis definitiv credibilitatea acesta fiind un motiv intemeiat pentru a-si prezenta demisia din functie.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri