Cum au incercat oficialii romani sa insele Comisia de la Venetia. In Belgia a fost inregistrat cel mai stupid jaf armat din Europa. Pagubitul a chemat hotii sa mai vina o data iar acestia s-au conformat. Citeste in continuare principalele titluri ale presei de azi, 24 octombrie

Iohannis: Europa este Romania si Romania este Europa. Presedintele Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului European, prezentand viziunea Romaniei asupra viitorului Uniunii Europene. A fost, din partea lui Klaus Iohannis, un discurs neutru, ca la un simpozion, fara propuneri concrete pentru perfectionarea mecanismelor europene. Presedintele a bifat toate grijile comunitarilor: locuri de munca, securitate, libera circulatie a cetatenilor si marfurilor. Unitatea, a spus Iohannis, este esenta proiectului european. Toate evolutiile la care Europa trebuie sa se adapteze nu pot insa afecta valorile si principiile fundamentale ale Uniunii. Europa nu poate lasa in urma nici o tara, nici un cetatean si nu poate functiona in mai multe viteze, scrie Deutsche Welle.

Romanii au facut copii in toata lumea in ultimii 10 ani, in timp ce populatia tarii e tot mai imbatranita. Datele oficiale arata ca am ajuns inclusiv in Madagascar, Costa Rica, Belize ori Laos. Si totusi, cei mai multi copii romani sunt in Italia si Spania. Italia conduce in clasament cu cei mai multi copii care au cel putin un parinte cetatean roman - aproape 145.000, din 2007 si pana acum, potrivit datelor Ministerului de Interne. Urmeaza Spania, cu 82.000 de copii, Republica Moldova - cu peste 71.000, si Marea Britanie, cu 40.000. In total, in intreaga lume, sunt 483.250 de copii si practic, nu exista tara in care romanii sa nu fi ajuns, inclusiv la maternitate, potrivit Stirile ProTv.

Oficialii romani au mintit Comisia de la Venetia. Dar au fost prinsi. La cel putin trei articole importante din legislatia penala, autoritatile romanesti au transmis Comisiei de la Venetia versiuni diferite in limba engleza fata de textele adoptate de Parlament, cu scopul de a prezenta variante mai moderate si mai conforme standardelor internationale, relateaza Adevarul.

Unul din 5 accidente are loc langa o scoala. In 10 ani, 600 de oameni au murit, majoritatea elevi. Date ingrijoratoare vin de la Politia Rutiera - unul din cinci accidente rutiere se petrece langa o scoala, iar victimele sunt aproape intotdeauna elevi. In ultimii 10 ani, peste 28 de mii de accidente au avut loc in apropierea unitatilor de invatamant, iar 600 au fost mortale. Cele mai multe accidente au loc in jurul orei 12:00. E momentul cand ies de la scoala elevii care invata de dimineata. In perimetrul scolilor, de obicei la intrarea si la iesirea de la cursuri, sunt parcate masini chiar si pentru cateva minute iar acestea restrang campul vizual al soferului si, in plus, inaltimea copiilor fac ca acesta aparitie sa fie vazuta preas tarziu, scrie Digi24.

Cel mai stupid jaf. Pagubitul a chemat hotii sa il mai jefuiasca o data si ei au revenit. Jaf absurd, la sfarsitul saptamanii trecute, in Belgia. Sase tineri, unii dintre ei inarmati, au atacat un magazin cu tigari electronice. Mai in gluma, mai in serios, proprietarul le-a sugerat sa revina mai pe seara, cand "lovitura" urma sa fie mult mai mare. Hotii l-au crezut pe cuvant si s-au intors. Doar ca, in loc de prada, patronul le pregatise o surpriza. Sambata dupa-amiaza, la trei si jumatate, in tutungeria lui Didier de langa Charleroi au intrat sase tineri. Doi dintre ei i-au aratat, de sub geci, armele. Barbatul a inteles imediat ca este vorba despre un jaf, asa ca nu a opus rezistenta si i-a lasat sa ia tot ce au vrut. Dar si-a asumat si un risc si anume sa ii cheme din nou in magazinul sau, informeaza Digi24

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri