Salariile ar trebui sa creasca odata cu productivitatea, o consecinta dramatica fiind ca acestea sa fie majorate de catre politicieni, si nu prin forta pietei, a declarat, joi, Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), in cadrul unei conferinte de specialitate.

"In Romania, ne confruntam cu o serie de provocari, care cu siguranta nu sunt numai aici, ci si la nivelul Uniunii Europene. Una dintre consecintele dramatice ar fi ca salariile sa fie majorate de catre politicieni, si nu prin forta pietei. Ne confruntam, de asemenea, cu problema migratiei. Avem peste 3 milioane de romani, un procent semnificativ din totalul populatiei apte de munca, care au plecat din tara pentru a se stabili in alte state membre. Intr-o ordine fireasca, salariile ar trebui sa creasca odata cu productivitatea si astfel sa devenim competitivi. Vorbind despre infrastructura, vreau sa mentionez ca aceasta este esentiala pentru a conecta diferite regiuni, regiuni din care si Romania face parte. Pentru a avea o economie solida este important sa mentinem o perspectiva in care sa implementam reforme politice coerente. Romania are nevoie de o convergenta economica stabila. Este singura cale prin care putem ajunge la destinatie", a afirmat Isarescu, scrie Agerpres.

In viziunea guvernatorului BNR, Romania are trebui sa monitorizeze implementarea reformelor structurale, lucru esential pentru a atinge convergenta si a avea o crestere economica durabila.

"Noi ar trebui sa mergem impreuna, pentru a avea un mediu economic flexibil. In alta ordine de idei, trebuie sa monitorizam politicile ciclice incluse in reformele structurale. In general, reformele structurale sunt esentiale pentru atinge convergenta asigurand o crestere economica durabila si o economie mai flexibila pentru a face fata socurilor asimetrice si pentru a beneficia de intrarea in zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri