Liderul PSD Liviu Dragnea a avut o izbucnire nervoasa miercuri la Parlament in momentul in care a fost intrebat de jurnalisti despre legea adoptata luni de Senat privind detentia la domiciliu pentru infractorii condamnati la maximum 5 ani de inchisoare cu executare.

Intrebat daca o astfel de solutie l-ar avantaja, avand in vedere ca a fost condamnat deja in prima instanta la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman, Dragnea a raspuns, potrivit G4Media:

„Si cu ce dracu ma ajuta pe mine, ca sa inteleg si eu? Ca totusi, m-am saturat!. In afara de mine mai sunt oameni in tara asta? Pe ei nu-i intrebati? M-am saturat. Inseamna ca orice lege ma favorizeaza pe mine, sunt si eu om si efectuv imi ajunge sa raspund la aceste prostii. Vorbiti cu hastagul, vorbiti cu Iohannis, sa dea un decret sa ma impuste maine si de poimaine sa puteti discuta ce se intampla in tara asta. Ati ajuns, oameni tineri, sa sustineti securistii, sa sustineti abuzurile in Romania”, a spus Dragnea.

Dragnea, mesaj transant pentru Toader

Totodata, Dragnea i-a transmis si un avertisment ministrului Justitiei, Tudorel Toader, caruia i-a transmis sa revina cu picioarele pe pamant.

“Le-as sugera tuturor sa nu se mai victimizeze in discutii informale cu presa ca daca o sa fie remaniati, o sa spuna de fapt care e adevaratul motiv. Adevaratul motiv pentru remaniere nu va fi la niciunul dintre ministri ordonanta de amnistie si gratiere. Daca cineva se gandeste sa spuna ca din cauza asta ar putea fi remaniat, ceea ce deocamdata in PSD nu e cazul, la ora asta nu se pune problema remanierii lui Toader, dar la ora asta nu stim ce se va intampla in continuare, ar face o mare greseala”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

Senatul a adoptat luni, in calitate de prima camera sesizata, modificarea legii privind executarea pedepselor (legea 254/2013) in sensul introducerii posibilitatii ca infractorii condamnati pentru fapte fara violenta sa faca inchisoare la domiciliu, dupa ce Curtea Constitutionala a respins partial proiectul.

Cea mai importanta modificare adusa legii, la initiativa senatorilor PSD, prevede ca si infractorii care primesc pana la 5 ani de inchisoare cu executare pot sta acasa, fara niciun fel de supraveghere.

Astfel, la articolul 38 al legii a fost introdus alineatul 12:

Judecatorul de supraveghere a privarii de libertate poate dispune executarea detentiei la domiciliu fara sistem electronic de supraveghere in cazul in care persoana condamnata:
a) nu are rapoarte de abateri disciplinare;
b) are o pedeapsa care nu depaseste 5 ani

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri