Sibiu: PSD propune ca noul spital sa fie construit langa padure, nu langa zona industriala si aeroport

Social-democratii propun ca noul spital clinic judetean de urgenta sa fie construit la periferia municipiului Sibiu, langa Padurea Dumbrava, pe un teren care in prezent apartine Ministerului Apararii Nationale, potrivit unui comunicat de presa transmis, sambata, Agerpres de PSD Sibiu.

"Exista posibilitatea amplasarii noului spital pe Calea Poplacii, unde MApN si-a manifestat disponibilitatea de a trece in proprietatea Ministerului Sanatatii si/sau a autoritatilor publice locale o suprafata de teren suficienta pentru construirea spitalului. Locatia de aici este langa padure, nu se compara cu cea propusa de PNL, adica langa zona industriala si in apropierea gropii de gunoi", a declarat presedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, conform sursei citate.

Locul pe care va fi construit viitorul spital clinic judetean de urgenta din Sibiu va fi decis in urma unei analize pe care o vor face specialisti din Ministerul Sanatatii, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ministrul Sorina Pintea.

In prezent, administratorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, singurul de acest fel din judet, a decis printr-o hotarare adoptata de toti consilierii ca viitorul spital sa se construiasca la periferia municipiului resedinta, langa zona industriala, autostrada A1 si Aeroportul International.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, care deserveste pacienti din judetele Sibiu, Alba, Hunedoara, Valcea si Brasov, se afla in centrul istoric al Sibiului, insa este format din mai multe cladiri, unele mai vechi de un secol. Acest spital a fost renovat si modernizat, dar inca mai exista sectii care nu corespund standardelor, potrivit ministrului Sanatatii, Sorina Pintea.

Citeste si:
Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson...
Autostrada Sibiu-Pitești: A...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Shutterstock / hxdbzxy

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri