Localnicii din Alexandria au fost intrebati de jurnalistii Digi 24 despre valiza cu informatii sensibile despre Tel Drum, aflata in posesia Rise Project. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 7 octombrie.

Cum devin autohtone peste noapte legume si fructe de import. Ministrul Agriculturii sustine ca agricultura romaneasca a inceput sa aiba probleme imediat dupa Revolutie. Si de atunci nu si-a mai revenit. Petre Daea, ministrul Agriculturii: ”Am feliat pamantul asta, l-am impartit, urmare a dorintei de la acea vreme, dar cu un efect negativ asupra exploatarii si randamentului. Nu poti sa aprovizionezi supermarketul cu o chita de marar de pe o ulita si cu alta chita de marar pe alta ulita, aici trebuie sa ai productie constanta bine pregatita, sortata corespunzator.” Brandul “made in Romania” vinde totusi cel mai bine. Uneori la dublu. Iar asta incurajeaza specula. Multi comercianti vand marfa adusa de afara ca si cand ar fi romaneasca, scrie Stirile Protv.

#TeleormanLeaks. Ce spun oamenii din Alexandria despre valiza de la Rise Project. Scandalul Valiza are urmari la Tel Drum. Jurnalistii din Teleorman scriu ca a fost pornita o ancheta interna, pentru a afla sursa documentelor ajunse la Rise Project. Localnicii spun ca ei stiau de ani buni ceea ce a iesit acum la iveala. Si sunt curiosi sa afle ce parere au procurorii si judecatorii despre toata aceasta poveste. La sediul Tel Drum din Alexandria a fost aproape pustiu. Bariera de la intrare s-a ridicat de doar cateva ori, in patru ore. Dintre sefi, n-a venit nimeni, a spus pentru Digi 24 o angajata insarcinata cu paza

Topul celor mai puternice armate din Europa. Pe ce loc se afla Romania. Dintre cele 25 de tari europene, armata rusa este cea mai puternica de pe continent, potrivit unui clasament al revistei Business Insider care a analizat contingentele, inzestrarea si bugetul rezervat apararii de fiecare dintre aceste state. Fortele armate ruse dispun de 3,5 milioane de soldati, aproape 4000 de avioane, peste 20.000 de tancuri si peste 350 de nave. Bugetul militar rus este estimat la 47 de miliarde de dolari. Pozitia a doua a fost atribuita Frantei, care are peste 388.000 de militari si mai mult de 1.200 de aeronave. Bugetul sau militar se ridica la 40 de miliarde de dolari. Trioul de top este inchis de Regatul Unit, care totalizeaza 279.000 militari si aproximativ 800 de aeronave. Bugetul sau militar se ridica la 50 de miliarde de dolari. Romania se situeaza pe locul 16, cu 177.750 de soldati, la o poulatie de 21.529.967 de locuitori, 135 de avioane, din care 34 de lupta, 827 tancuri, 48 de nave si un buget de 2,19 miliarde de dolari, potrivit Adevarul.

Peste 8.000 de companii intra anual in insolventa. Fara restrictiile BNR, bancile ar finanta societatile cu impact, chiar daca sunt in insolventa. Romania inregistra 16.499 de insolvente noi in 2008, in timp ce estimarea pentru finalul acestui an este de aproximativ 8.300, respectiv jumatate din numarul inregistrat in urma cu zece ani. Totodata, in perioada 2016-2018, numarul de companii intrate anual in insolventa a devenit constant, intre 8.300-8.600, publica Economica.net.

Stirile false in alegerile din SUA. Oxford: E mai rau ca in 2016. Volumul de stiri false, senzationaliste sau conspirationiste care au circulat in retelele sociale in perioada premergatoare alegerilor de mijloc de mandat pentru Congresul SUA a fost mai mare decat in campania pentru prezidentialele din 2016, castigate de Donald Trump, arata o cercetare a Institutului pentru Internet al Universitatii din Oxford. Fenomenul creste in pofida eforturilor depuse in ultimii ani de media, de institutiile publice si de corporatiile de tip Facebook de a reduce fenomenul fake news. Raportul publicat de sursa citata saptamana trecuta, cu cateva zile inainte de alegeri, a fost realizat dupa analiza a 2,5 milioane de mesaje pe Twitter si 6.986 de pagini Facebook, noteaza Hotnews.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri