Ruptura in coalitie? ALDE a votat alaturi de Opozitie un proiect de lege vital pentru social-democrati

Deputatii ALDE au votat, miercuri, in plen, in favoarea alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, vicepresedintele partidului, Varujan Vosganian, spunand ca liberal-democratii nu vor sa rupa coalitia de guvernare. Proiectul a fost retrimis la comisiile de specialitate.

Proiectul avea raport de respingere din partea comisiei de specialitate, iar la vot s-au inregistrat doar 158 de voturi pentru respingere, fata de 165 necesare.

Deputatul Varujan Vosganian a precizat ca ALDE este de acord cu proiectul, in timp ce liderul deputatilor PSD Daniel Suciu a spus ca social-democratii nu il sustin.

"Nu ne este frica pentru ca de fiecare data va batem la alegerilor locale de nu va vedeti, de fiecare data cand pierdeti incercati altceva. (...) Conform legii, astazi primarii se aleg intr-un singur tur. Nu vreti sa ne bateti in alegeri si sperati de fiecare data ca gasiti niste chichite sa va dati cate o sansa? Poporul alege la urne indiferent cum s-au organizat alegerile uninominal, pe lista, intr-un prim tur sau in doua tururi, PSD a castigat alegerile locale. Faceti la fel!", le-a transmis Suciu deputatilor liberali, scrie Agerpres.

Varujan Vosganian a aratat ca ''grupul ALDE a votat in corpore pentru alegerea primarilor in doua tururi''.

Citeste si:
Oradea: Coalitia PSD-UDMR, acuzata ca vrea falimentarea aeroportului
Coalitia PSD - UDMR din...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

''Am trei remarci de facut. In primul rand, as vrea sa precizez ca asta nu inseamna ca avem divergente cu colegii din PSD, in cadrul coalitiei sau ca dorim sa rupem coalitia. In programul de guvernare, care este pactul nostru politic, noi nu am avut nicio precizare referitoare la aceasta tema, ramanand la indemana fiecarui grup parlamentar. Daca pastram alegerile intr-un singur tur, alegerile se transforma intr-o iluzie, pentru ca veti vedea ca peste 90% dintre primari raman in functie. Ce ati fi facut daca am fi avut alegeri pentru presedinte intr-un singur tur din '90 incoace?", a argumentat Vosganian.

Proiectul modifica Legea nr.115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, precum si Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali.

Camera Deputatilor este for decizional.

Citeste si:
Tariceanu, despre colaborarea cu PSD: Functioneaza bine
Calin Popescu Tariceanu...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri