Traian Basescu a ramas fara cetatenia moldoveneasca. Curtea Suprema de la Chisinau i-a respins recursul fostului presedinte la deciza anterioara de retragere a cetateniei. Citeste in continuare principalele titluri din presa de azi, 8 noiembrie.

DNA, comunicat despre Tariceanu: ”Foloase materiale in valoare de aprox. 800.000 USD”. Directia Nationala Anticoruptie a dat publicitatii un comunicat in care ofera detalii despre dosarul de coruptie care il vizeaza pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Potrivit Agerpres, DNA sustine ca presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, ar fi primit indirect, in perioada 2007 - 2008, pe vremea cand era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firma austriaca. Astfel, DNA precizeaza ca procurorii desfasoara o investigatie care vizeaza suspiciuni de savarsire a unor fapte de coruptie privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorala cu sume de bani provenite de la o firma care ar fi obtinut contracte comerciale importante de la statul roman.

Ce salarii vor avea profesorii din 2019. Profesorii vor avea lefuri mai mari cu 25% in 2019. Cel putin asa sustine Lia-Olguta Vasilescu, ministrul Muncii. Concret, oficialul spune ca cea mai mare crestere a salariului brut va fi pentru profesorii universitari - 693 lei, ajungand la 9.289 lei. In ceea ce priveste asistentii universitari, ei vor beneficia de o crestere de 141 lei, urmand sa primeasca 3.700 lei. De asemenea, profesorii cu studii superioare de lunga durata vor avea o crestere de 343 lei, urmand sa ia 4.477 lei. Cat despre dascalii debutanti, acestia vor beneficia de o crestere ceva mai mica si-anume de 168 lei, ajungand la 3.237 lei. Potrivit ministrului, „multe dintre aceste salarii vor continua sa creasca pana in 2022”. Un profesor din Occident castiga intre 3.000 si 7.000 de euro Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, subliniaza ca „Romania a depasit cateva tari din estul Europei la nivelul de salarizare pentru profesori, insa fata de majoritatea tarilor din Europa suntem tot la un nivel scazut. In Germania sau Luxemburg un profesor de liceu castiga intre 3.000 si 7.000 de euro brut“, arata sindicalistul, citat de Adevarul.

Traian Basescu a ramas fara cetatenia moldoveneasca

Fostul presedinte al Romaniei a ramas fara cetatenia Republicii Moldova, Curtea suprema de Justitie de la Chisinau respingandu-i acestuia recursul la decizia anterioara de retragere a cetateniei. Conform Deschide.md, citat de Digi 24 decizia a fost luata la patru ore dupa ce instanta stabilise amanarea cauzei pentru 14 noiembrie. Motivul a fost acela ca CSJ „ar mai avea nevoie de timp” sa studieze cazul. In cateva ore de la decizia de amanare, magistratii s-au hotarat sa respinga recursul lui Traian Basescu si sa mentina ca atare decizia anterioara a Curtii de Apel, relateaza sursa citata. Sotii Basescu au primit cetatenia R. Moldova in vara anului 2016. Primul decret semnat de presedintele Igor Dodon, care a preluat mandatul de presedinte la finele aceluiasi an, a fost cel privind retragerea cetateniei moldovenesti lui Traian Basescu, dar nu si sotiei acestuia.

Cat de eficienta este blocarea site-urilor cu filme piratate prin DNS / Masura se aplica deja la peste 1.000 de site-uri din lista neagra a Oficiului National al Jocurilor de Noroc. Blocarea prin DNS a unor site-uri web poate fi evitata si in 20 de secunde de cineva care are ceva cunostinte IT, dar pentru ca cei mai multi abonati nu stiu sau nu vor sa faca acest lucru, acesta metoda este un compromis agreat deja de furnizorii de internet din Romania, au precizat pentru HotNews.ro surse din industria IT. Metoda este aplicata din 2015 dupa un ordin al Oficiului National al Jocurilor de Noroc pentru evitarea accesarii site-urilor de jocuri de noroc sau de pariuri care nu au licenta de operare in Romania. Peste 1.000 de site-uri se afla acum pe o lista neagra. Se va intampla la fel si cu siteurile de filme piratate, noteaza Hotnews.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri