Senatorul Emanuel Gabriel Botnariu a demisionat din functia de membru al Partidului Social Democrat, acesta anuntand ca ramane senator independent. De asemenea, potrivit unor informatii Digi24, din PSD vor mai pleca alti doi deputati, apropiati ai Gabrielei Firea.

"Vreau sa va anunt ca de astazi ma declar senator independent, neafiliat", a anuntat Emanuel Botnariu in plenul de miercuri al Senatului.

Emanuel Botnariu este parlamentar ales in circumscriptia electorala nr.25 Ilfov, dupa alegerile parlamentare din decembrie 2016.

Grupul senatorilor PSD avea 71 de alesi pana la demisia lui Botnariu.

Astfel, in momentul de fata grupul PSD are 70 de senatori, dar unul dintre ei, Adrian Tutuianu, care figureaza printre ei a fost de fapt exclus din PSD.

Citeste si:
G4Media: Care este planul pentru suspendarea lui Klaus Iohannis
G4Media: Care este planul...

Potrivit regulamentului Senatului, la articolul 137 este precizat ca: "Legile constitutionale se adopta cu votul unei majoritati de cel putin doua treimi din numarul senatorilor. Legile organice si hotararile privind Regulamentul Senatului se adopta cu votul majoritatii senatorilor. Legile ordinare si hotararile luate in procesul legiferarii se adopta cu votul majoritatii senatorilor prezenti", noteaza Ziare.com.

Prin urmare, in cazul legilor organice este nevoie de votul majoritatii, ceea ce inseamna 68 plus unul, adica 69 de senatori.

Plecari si printre deputatii PSD

Alti doi deputati, apropiati ai primarului Capitalei Gabriela Firea, isi dau demisia din partid. Potrivit informatiilor obtinute de Digi24, este vorba despre deputatii Alexandra-Corina Bogaciu si Constantin Catalin Zamfira.

Alexandra Corina Bogaciu a candidat din partea PSD pe lista din Ilfov. Despre tanara in varsta de 29 de ani presa scria, inainte de alegerile parlamentare din 2016, ca ar fi nepoata primarului din Voluntari, Florin Pandele, sotul Gabrielei Firea.

Citeste si:
Coduri penale: PNL va sesiza Comisia de la Venetia
Coduri penale: PNL va sesiza...

Constantin Catalin Zamfira a fost ales tot in 2016, candidand pe listele PSD Ilfov.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Recensamantul cercetarilor si condamarilor in mandatul Codrutei Kovesi