Cum arata noul Guvern Dancila si ce ii recomanda pe noii ministri. Reactia premierului

Premierul Viorica Dancila a declarat, luni, ca modificarile operate la nivelul Cabinetului au fost facute pentru ca "intotdeauna este loc de mai bine", iar Executivul trebuie sa raspunda "unor provocari noi", legate atat de activitatea guvernamentala, cat si de preluarea Presedintiei Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - am propus revenirea unui fost ministru in echipa guvernamentala, este vorba despre domnul Ilan Laufer. Ministerul Apararii Nationale - dupa cum stiti, Mihai Fifor si-a dat demisia si se va ocupa de departamentele din cadrul partidului. In aceasta situatie vreau sa-i multumesc domnului Mihai Fifor pentru activitatea sa, lasa un minister la cheie, iar la acest minister l-am propus pe Gabriel Les, care a mai avut functia de ministru al Apararii Nationale", a informat Dancila, dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD, scrie Agerpres.

Ea a precizat ca la Ministerul Transporturilor a propus-o pe Lia Olguta Vasilescu. "Am vazut ca are capacitatea de a duce la bun sfarsit proiecte majore pentru Romania, ma refer la Legea salarizarii, Legea pensiilor. Aceasta capacitate, dublata de experienta in domeniul administratiei, cred ca o face pe doamna Lia Olguta Vasilescu un candidat foarte bun pentru acest portofoliu. Speram ca succesul pe care l-a avut in cadrul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale sa fie reflectat si in cadrul Ministerului Transporturilor. Ministerul Muncii si Justitiei Sociale este un minister care a ramas vacant in urma numirii doamnei Olguta Vasilescu la Ministerul Transporturilor. Am propus pentru acest minister pe Marius Budai. Acesta este seful Comisiei pentru buget-finante si banci, iar acest lucru este dublat si de experienta pe care o are in domeniul social. A fost director executiv la Casa de Pensii Botosani si, de asemenea, director al Agentiei judetene pentru prestatii sociale Botosani", a mentionat prim-ministrul.

Potrivit Vioricai Dancila, la Ministerul Economiei era nevoie de o persoana cu autoritate. "La Ministerul Economiei nominalizarea este Nicolae Badalau. Am considerat ca este nevoie de o persoana cu autoritate, pentru a accelera activitatea in acest domeniu deosebit de important", a afirmat ea.

Premierul a adaugat ca la Ministerul Comunicatiilor a fost propus un om cu experienta - Alexandru Petrescu. "Alexandru Petrescu este fost ministru in cadrul Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Cred ca experienta pe care o are il ajuta sa dea un raspuns pozitiv provocarilor in cadrul acestui minister", a spus Dancila.

Citeste si:
Ludovic Orban, către miniștri: Faceți controale la sânge
Ludovic Orban, către...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

"Ministerul Culturii si Identitatii - profesor universitar Daniel Breaz. Chiar daca prin natura sa cultura are conotatii artistice, cred ca avem nevoie de rigurozitatea matematica a domnului profesor care sa miste lucrurile in bine in cadrul acestui minister. Ministerul Tineretului si Sportului - in opinia mea, experienta in domeniul educatiei, dar si al sportului, il recomanda pe deplin pe domnul Bogdan Matei", a transmis Viorica Dancila.

Ea si-a exprimat speranta ca urmatoarea echipa guvernamentala sa fie o una care sa aduca plusvaloare.

"Acestea sunt cele opt modificari in cadrul echipei guvernamentale, sper ca urmatoarea echipa guvernamentala sa fie o echipa care sa aduca plusvaloare. Vreau sa mentionez inca un lucru, vreau sa multumesc tuturor colegilor cu care am lucrat in echipa guvernamentala. A fost echipa guvernamentala implicata si am vazut acest lucru prin rezultatele obtinute, prin cresterea economica de 4,3% in trimestrul III al anului 2018 fata de anul trecut", a sustinut Dancila.

Citeste si:
Guvernul promite rambursarea 100% a voucherelor de călătorie emise...
Guvernul promite rambursarea...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri