„O declaratie cu mult iz politic si atata tot”. Asa a caracterizat directorul Institutului „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, acuzatiile aduse de Ilan Laufer presedintelui Klaus Iohannis.

„Am citit declaratia de presa a domnului Laufer. Eu cred ca este o reactie emotionala a domnului Laufer, care nu se astepta ca drumul sau spre o pozitie de demnitate publica sa fie franat brusc. Pe de alta parte, mesajul se inscrie in tonul ridicat al dialogului care este intre cele doua palate (Cotroceni si Victoria, n.r.) de mai multa vreme. Este o constructie, o speculatie a domnului Laufer”, a spus directorul Institutului „Elie Viesel”.

„Atitudinea presedintelui Romaniei in ceea ce priveste memoria victimelor Holocaustului din Romania a fost recunoscuta de o importanta organizatie evreiasca internationala, American Jewish Committee, care i-a conferit anul trecut si o distinctie”, a adaugat Alexandru Florian.

Directorul Institutului „Elie Viesel” a conchis: „Eu consider ca este o declaratie (cea a lui Ilan Laufer, n.r.) cu mult iz politic si atata tot, nu trebuie sa ne ingrijoreze”.

Ilan Laufer, a carui numire in functia de ministrul al Dezvoltarii a fost respinsa de presedinte, a lansat acuzatii grave la adresa lui Klaus Iohannis.

Citeste si:
Iohannis respinge iar propunerile pentru Dezvoltare si Transporturi
Iohannis respinge din nou...

Rabinul Andrew Baker, directorul Comitetului Evreiesc American, organizatie care anul trecut i-a oferit lui Klaus Iohannis distinctia Lumina Popoarelor, a declarat, pentru Adevarul, ca nu exista niciun motiv ca decoratia sa-i fie retrasa presedintelui. „Oricare ar fi problema pe care o are cineva cu Iohannis, cu siguranta antisemitismul nu poate fi una dintre ele“, spune Baker, dupa ce Ilan Laufer l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dancila cere din nou numirea ministrilor la Transporturi si Dezvoltare