Potrivit informatiilor Digi24, Dragnea il acuza pe Tudorel Toader ca nu a facut nimic in aceasta privinta. Seful PSD spune ca daca in saptamanile urmatoare Tudorel Toader nu va prezenta un proiect privind amnistia si gratierea, atunci va cere CEX PSD sa ia o decizie. Termenul final pentru adoptarea aministiei si gratierii ar fi finalul acestui an.

„Nu am discutat cu Tudorel Toader despre vreo OUG de amnistie, nici cu doamna ministru Dancila, sunt convins ca nu se va adopta niciun fel OUG de amnistie pe 1 decembrie sau in jurul acestei date”, a declarat Liviu Dragnea, presedintele PSD.

Intrebat daca daca acest lucru se va intampla dupa 1 decembrie, Liviu Dragnea a raspuns: „Nu stiu domnisoara. Nu cred ca se va.... Eu nu sunt in guvern. Nu s-a discutat asa ceva.”

Luni, Viorica Dancila a facut o declaratie iesita din comun, in contextul in care in trecut a dat asigurari, atat ea, cat si presedintele PSD, Liviu Dragnea, ca ea este cea care ia toate deciziile in Guvern.

Scenariul doi: Dragnea se...
Citeste si: Scenariul doi: Dragnea se autogratiaza inainte de Craciun

Premierul Viorica Dancila le-a spus jurnalistilor luni, in contextul unei eventuale OUG privind amnistia si gratierea, ca nu poate face o declaratie anume, pentru ca nu a discutat cu o anumita persoana.

Presa a relatat de repetate ori ca o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea i-ar fi benefica liderului PSD, Liviu Dragnea, mai ales dupa ce Guvernul Grindeanu a emis celebra OUG 13, in ianuarie 2017. Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, decizie definitiva, in dosarul „Referendumul” si la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, decizie in prima instanta, in dosarul angajarilor frauduloase la Protectia Copilului Teleorman.

Sursa foto: Agerpres Foto