Presedintele Klaus Iohannis a declarat sambata, la Alba Iulia, ca avem datoria de a arata, prin ceea ce facem, ca suntem "continuatori destoinici ai proiectului Marii Uniri", scrie Agerpres.

"Noi, cei de astazi, avem privilegiul de a fi mostenit rodul celui mai important proiect concretizat vreodata in spatiul stramosilor nostri. Este datoria si responsabilitatea noastra de a omagia trecutul si de a insufla generatiilor viitoare idealurile nationale reincarcate cu noi semnificatii. (...) Trebuie sa aratam generatiilor viitoare ca noi suntem, prin ceea ce facem, continuatori destoinici ai proiectului Marii Uniri", a spus seful statului la inaugurarea Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia.

Seful statului s-a declarat onorat sa fie presedinte al Romaniei in perioada Centenarului Marii Uniri. In alocutiunea sa, presedintele a evocat momentele de la 1918.

"Datorita angajamentului conducatorilor sai, contributiei intelectualilor si vointei populare, Marea Unire a valorificat apropierea dintre romani si minoritatile nationale pentru construirea unui stat al demnitatii umane, al bunei convietuiri si al tolerantei", a spus Iohannis.

El a aratat ca Monumentul Centenarului Marii Uniri intruchipeaza "imbratisarea de acum un secol dintre romanii aflati de o parte si de alta a Carpatilor".

Seful statului a fost primit cu aplauze si cu urale la evenimentele de la Alba Iulia. Printre cei care participa la evenimentele de la Alba Iulia se numara patriarhul Daniel, procurorul general Augustin Lazar.

Presedintele Klaus Iohannis a depus, sambata, o coroana de flori la bustul Regelui Ferdinand "Intregitorul". El urmeaza sa asiste la ceremonia militara organizata la Alba Iulia cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei.

Sambata dimineata, seful statului a participat la parada militara de la Arcul de Triumf din Bucuresti.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri